Kahramanmaraş Barosu Kadın Hakları Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar günü etkinlikleri çerçevesinde İnsani Yardım Derneği kadın komisyonu ve Nida Hanımlar Çevre ve Dostluk Derneği tarafından oluşturulan bir heyet, Kahramanmaraş tutuk ve cezaevi kadın koğuşunda bulunan tutuklu ve hükümlü mahkûmları ziyaret ederek bu anlamlı ve önemli günde kadınlarımızın birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Kahramanmaraş Barosu Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Hakları Komisyonu Sorumlu üyesi Avukat Sevilay Tüfekçi, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Bu önemli gün dolayısıyla kadın olmak, kadının toplumsal statüsü, kadına yönelik şiddet ve kadın hakları konusunda yapacağımız çalışmaların yanında bu günü bu ziyaret ile süslemeyi düşündük. Ziyaretimizin amacı çeşitli nedenlerle cezaevi koşullarında var olma çabası gösteren hanımlarla birlikte ve beraber olup onların yaşadıkları sorun ve zorlukları bir nebze paylaşmak hepimizin amacı oldu. Umarız bu ziyaretimiz onları biraz mutlu eder ve bu günün değerini biraz daha anlamlı kılar.

Bu ziyareti gerçekleştirdiğimiz İnsani Yardım Derneği kadın komisyonu ve Nida Hanımlar Çevre ve Dostluk Derneği’ne Kahramanmaraş Barosu bayan avukatları olarak teşekkür eder ve değişik organizasyonlarda yanlarında bulunmak üzere 8 Mart günü ayrımcılığa karşı mücadele veren ve günümüzde de bu mücadeleyi sürdüren dayanışma ve beraberliği temsil eden bu özel günde tüm hanımların dünya kadınlar gününü saygı ve sevgiyle kutlarız.” (www.kanal46.com)



Editör: TE Bilisim