Tazminatlarını ödemediği işçilerin açtığı dava sonucunda Belediye Başkanı'nın makam aracı ile bir kamyonet haczedildi.


Adıyaman ili Tut ilçesi Belediyesi işçileri tazminatlarının ödenmediği için açtıkları dava sonucunda Belediye Başkanı Mehmet Akat'ın makam aracı ile belediyeye ait bir kamyoneti haczettirdiler.


Belediye'de çalışan İsmet Orhan, Hüseyin Güçtekin, Yaşar Ataman, Erdal Arslantaş, Bekir Doğan, Özgül Dontaş, Refik Oral ve Hamza Ergen isimli işçiler 2009'da işten çıkarıldıkları ve tazminatlarının ödenmemesi gerekçesiyle Tut Belediyesi aleyhine dava açtı.Dava açan işçilerden 5'i, 2 yıl sonunda davayı kazandı.


Mahkeme kararının Yargıtay tarafından onanmasının ardından Tut Belediyesi'ne davaya ilişkin icra bildirimi gönderildi. Ancak Belediye, işçilerin tazminatlarını yine ödemedi. Bunun üzerine Belediye Başkanı Mehmet Akat'ın makam aracı ile belediyeye ait bir kamyonet haczedilerek, Gölbaşı ilçesindeki yediemin oto parkına götürüldü.


İşçilerin avukatı Necati Kurupınar,  davayı kazanan 5 işçinin ortalama 75 bin lira alacağı olduğunu ifade etti. Tut Belediye Başkanı Mehmet Akat ise konuya ilişkin konuşmak istemediğini söyledi.


Ajanslar