Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen programda, engelli vatandaşlar için hayata geçirmeyi planladıkları bakım evi ve 'Down-Kafe' projelerinin müjdesini verdi.


Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla engelli vatandaşlarımız onuruna yemek verdi. Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşlerinin de katıldığı program, hem sevinçli hem de duygu dolu anlara sahne oldu.


Programda konuşan Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi’nin her zaman engelli vatandaşlarıyla yan yana, omuz omuza olduğunu söyledi. Engelli vatandaşların ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmak, onları sosyal yaşama kazandırmak için çaba sarfettiklerini söyleyen Başkan Mahçiçek, kısa süre sonra başlayacakları 2 projenin müjdesini verdi. Mahçiçek, şöyle konuştu:


“Belki de Türkiye’de ilk defa engelli kardeşlerimizin kısa süreli konaklayabilecekleri bir bakım evi yapacağız. Çocukları, yavruları engelli olan bir annemiz, bir babamız çarşıya ya da herhangi bir ziyarete gidecekleri zaman çocuklarını bırakabilecekleri bir atmosfer yok maalesef. İşte bu projemizde kısa süreli olarak çocuğunuzu oraya getireceksiniz, bakımını bizim arkadaşlarımız yapacak. İşiniz bittikten sonra da gelip çocuğunuzu oradan teslim alacaksınız inşallah. Böyle bir projemiz var. Yeni yılda başlayacağımız bir diğer projemiz ise Down Kafemiz. Downlu kardeşlerimiz için bir merkezimiz olacak. İçin de eğitim ünitelerinden tutun bakım ünitelerine kadar, çalışma ünitelerine kadar tümden her türlü ihtiyacını karşılayacağı bir başka projemiz. Ama sizlerden de bize yol göstermenizi istirham ediyorum. Hangi alanda eksiğimiz varsa, sizlere yardımcı olacak, ihtiyacınızı karşılayacak sizlerin de önerilerine tavsiyelerine ihtiyacımız var. Allah için Onikişubat Belediyesi olarak başta sayın valimizle beraber sizlerin yanınızdayız. Gücümüz yettiğince sizlerle beraber olmaya gayret edeceğiz.”


Konuşmasını duygu dolu sözlerle tamamlayan Başkan Mahçiçek, “Görmeyebiliriz, işitemeyebiliriz ya da başka türlü eksiklerimiz olabilir. Ama aramızda bir gönül ve muhabbet köprüsü kurabilirsek kalıcı olan odur. O köprüyü hep beraber kuracağız inşallah. Allah hepinizden razı olsun. İyi ki varsınız” diye konuştu.