Kahramanmaraş’ta bayan öğretmenine âşık olduğu iddia edilen ve bu nedenle de öğretmenin 4. katında oturduğu 12 katlı apartmanın terasından aşağıya atlayarak intihar eden lise son sınıf öğrencisi Veli F.’ın (18) neden intihar ettiği yönündeki esrar perdesi aralanmaya çalışılıyor.

Dün saat 16. 30 sıralarında bir ihbar üzerine Binevler Mahallesi Mustafa Or Caddesi’ndeki Tuğrulbey Apartmanı’nın önüne giden polis, lise öğrencisi Veli F.’ı yerde ölü buldu. Lise öğrencisinin 12 katlı apartmanın terasından atlayarak intihar ettiği anlaşıldı. Öğrencinin cesedi, cumhuriyet savcısının da katıldığı olay yeri incelemesinin ardından Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna kaldırılarak otopsi yapıldı.

Daha önce Kahramanmaraş Öğretmenler Lisesi’nde okuyan ve aynı okulda görev yapan biyoloji öğretmeni 2 çocuk annesi 30 yaşlarındaki A.E’ye geçen yıl platonik âşık olduğu, ruh sağlığının bozulması nedeniyle de psikolojik tedavi gördüğü öğrenilen genç öğrencinin, ailesinin isteği üzerine ikinci yarının başında Kahramanmaraş’tan Kayseri’ye kaydının alınarak oradaki akrabalarının yanında eğitimini sürdürdüğü kaydedildi.

Okul idaresinden 2 gün izin alarak Kahramanmaraş’taki ailesinin yanına geldiği, izni bitmesine karşın Kayseri’ye geri dönmediği belirlenen Veli'nin intihar etmek için bayan öğretmenin oturduğu apartmanı seçtiği, öğretmenin otomobilindeki bazı eşyaları aldığı sırada kendini boşluğa bıraktığı ifade edildi.

Bayan öğretmenin ifadesinde, "Beni sürekli rahatsız ettiğini ailem, kendi ailesi ve okul idaresi dâhil herkes biliyordu" dediği öne sürüldü.

Öte yandan; 2’si kız 2’si erkek olmak üzere 4 çocuklu Fidan ailesinin en büyük çocuğu olan Veli’nin cenazesi ise bugün oturmakta olduğu Namık Kemal Mahallesi’ndeki Çerkezler Camii’nden öğleyin kaldırılarak Şeyhadil Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Oğlunu kaybeden baba Mehmet Ali F. ile diğer yakınları sinir krizleri geçirdi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

PLATONİK AŞK NEDİR?

Uzmanlar ise platonik aşkı bakın nasıl anlatıyor: "Basit tarif ile karşılıksız aşk beslemektir. O'nu görmek bile sizi heyecanlandırırken, o sizin yanınızdan, geçip gider. Siz heyecandan titrerken, o işiyle meşgul olur. O sizin için hayatınızdaki en önemli kişiyken, siz onun için sıradan birisinizdir. Hem aşık, hem de salak hissedersiniz kendinizi... Davranışlarından, konuşmalarından isaretler alıp, umutlanır, bozulur, küsersiniz. İşte böyle birşey! Okullar da bu en klasik platonik aşk mekanlarından biridir.." (Ajans 46 - Ajanslar - www.kanal46.com)