İslâm alemi olarak Ramazan Bayramını idrak ediyoruz. 30 Eylül Salı günü başlayacak olan kutsal bayramımız, 2 Ekim Perşembe günü sona erecek. Bayram öncesinde vatandaşlarımız çarşı ve pazarları doldurarak bütçeleri çerçevesinde bayram alışverişi yapmaya çalıştılar. Özellikle giyim mağazaları ile çörek ve şeker satan işyerleri vatandaşların taleplerine cevap vermeye çalıştı.

RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, günlük hayatın getirdiği her türlü dargınlığın unutulması ve sevgi ile kucaklaşılması için bayramların vesile olduğunu bildirdi.

Vali Tanılır mesajında şunları kaydetti:

“Dayanışmanın ön plana çıktığı, gündelik ihtiras ve kaygıların bir kenara itildiği, nefislere karşı beraberlik duygusu içinde iyiye ve güzele yönelme mücadelesinin yapıldığı mübarek ramazan ayını geride bırakarak, hoşgörünün simgesi olan bu bayram günlerine geldik.

Bayram günleri; günlük hayatın getirdiği her türlü dargınlığın unutulması, küskünlüklerin terk edilmesi ve sevgi ile kucaklaşılması gereken özel günlerdir. Bayram günleri beraberlik, kardeşlik, saygı ve sevgi günleridir.

Bayram günlerini, kırılan kalplerin onarılması için fırsat bilelim, özellikle varlık sebebimiz olan anne ve babalarımızı unutmayalım. İnsanları sevgiye, barışa, kardeşliğe ve hoşgörüye yönlendiren bu günlerde, aydınlık yarınlara ulaşmak için umudumuzu, kararlılığımızı ve güvenimizi hiçbir zaman yitirmemeliyiz.

Bütün Kahramanmaraşlı hemşehrilerimin ramazan bayramını kutluyor; bu güzel bayramın milletimize ve tüm insanlığa huzur ve barış getirmesini diliyor, saygılar sunuyorum.”

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz da Ramazan Bayramı mesajında şunları ifade etti:

“Yapıcı gücünden dolayıdır ki bayramlar bir farklı kutlanır bizim toplumumuzda. Bu yüzden bayramlarımızın her zaman bayram olarak kalmasını, bu özelliğini asla yitirmemesini gönülden arzu etmekteyiz.

Bizi biz yapan bir kısım değerlerimizin bulunduğunu, bunlardan vazgeçemeyeceğimizi tekrarlamaya bile gerek yoktur. Ancak; bu değerlerin bayramların özünde yüklü olduğunu görmek gerekir. Bu özel günler bizim ruh halimizin mayasıdır, hayatımızın tadıdır. Bu mayanın bileşiminde sevgi vardır, saygı vardır. İşte bayramları bayram yapan da budur.

Mayası sevgi ve saygı olan bir mutluluk dünyası kurma fırsatı her zaman vardır. Özel günleri değerlendirerek bu oluşumun sağlanması yönünde atacağımız her adım, bizlerin başarısı ve onuru olacaktır. Fırsatlar bayram günleri olarak sık sık ayağımıza kadar gelmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle bir bayrama daha erişmenin sevinci içerisinde çok değerli hemşerilerim başta olmak üzere halkımızı gönülden selamlıyor, Ramazan Bayramlarını tebrik ediyor, tüm insanlık adına esenlikler diliyorum.”

KENT MERKEZİNDEKİ BAYRAMLAŞMA PROGRAMI

30 Eylül Salı günü başlayacak olan Ramazan Bayramı nedeni ile kent merkezinde gerçekleştirilecek olan bayramlaşma programı ise şöyle:

BAYRAMIN 1. GÜNÜ (30 EYLÜL 2008)

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği – Kendi binasında – Saat: 10.00 – 11.00

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) – Parti binasında – Saat: 10.00 – 15.00

Valilik Geleneksel Bayramlaşma Töreni – Öğretmen Evi – Saat: 11.00 – 12.00

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) – Yeni binasında – Saat: 12.00 – 13.00

Kahramanmaraş Belediyesi – Necip Fazıl K.K.M. – Saat: 12.00 – 13.00

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) – Parti binasında – Saat: 13.00 – 14.00

Kahramanmaraş Barosu – Adliye binası içindeki baro odasında – Saat: 13.30

TES-İş Sendikası Şubesi – Şeyhadil Sağlık Ocağı karşısında – Saat: 14.00 16.00

BAYRAMIN İKİNCİ GÜNÜ (1 Ekim 2008)

Ziraat Mühendisleri Odası Şubesi – Gazeteci Ali Çelik Sokak içerisindeki Maarif Han (Yenişehir Devlet Hastanesi arka sokağı) – Saat: 14.00 – 15.30 (www.kanal46.com)