"Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, yıkacağı işyerlerimize karşılık bize bir yer göstereceğine dair söz vermişti..." Belediye Pasajı esnafı işte böyle feryat ediyordu....Ancak esnafın bu haklı feryatlarını Almanya'da bulunan Başkan Poyraz göremedi.

Kahramanmaraş'ta, 70 işyerinin bulunduğu ve belediyeye ait pasajın yıkım kararına karşı çıkan esnaf, dün akşam vitrindeki kıyafetleri yakıp 5 saat oturma eylemi yaptı.

Kahramanmaraş Belediyesine bağlı zabıta ve yıkım ekipleri dün akşam Atatürk Bulvarı'ndaki Belediye Pasajı'na gelerek daha önce alınan yıkım kararını uygulamak istedi.

Karşılarında belediye yıkım ekibini gören 70 esnaf pasajın ön bölümüne gelerek görevlilerin içeriye girmesine engellemek istedi. Yakım ekibi ile karşı karşıya gelen esnaf, çözüm için Kahramanmaraş Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı'yı makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'ın Almanya'da olması nedeni ile Kabakçı'dan yıkımın durdurulmasını isteyen esnaf, belediyenin olumlu bir yaklaşım gösterilmemesi üzerine adeta çılgına döndü.

Kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarının saatlerce takip ettiği ettiği gerginlik sırasında; bazı esnaf iş yerinin vitrinindeki kıyafetleri pasajın içerisinde yaktı. Atatürk Bulvarı'nda kıyafet yakmak isteyen esnafı da polis engelledi.

İş yerlerine dönen esnaf pasajın önünde oturma eylemi yaptı. Olay yerine gelen Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Başkan vekili Cevdet Kabakçı ile görüşerek esnafın işyerlerini boşaltması için 72 saat süre aldı. Gelişme üzerine Müdür Aydın, "Yıkım işlemi gerçekleşmeyecek. Başkandan 72 saat süre aldım. Sizlerden evlerinize dönebilirsiniz"dedi. Bunun üzerine 5 saattir eylem yapan vatandaşlar olaysız dağıldı.

Attarlar Odası Başkanı Cuma Güler ise, söz konusu pasajda, 40 yıldır evlerine ekmek götürmek için mücadele ettiklerini belirterek; "Bizler bu pasaj yıkılmasın demiyoruz. Belediye burasını yol yapacakmış, elbette şehrimizin trafik sorununun çözülmesini istiyoruz. Ancak pasajın ön bölümü istimlak edilmeden iş yerlerimizin yıkılmasının hiçbir anlamı olmaz. Kaldı ki biz belediyeden bize bir yer vermesini istiyoruz. Ama bizimle oturup konuşmuyorlar. Bu kadar esnaf ne yapacak?" dedi.

Kahramanmaraş Belediye Pasajı'ndaki dün akşam saatlerce devam eden eylemin olaysız sona ermesi şimdilik esnaf ve vatandaşlara rahat bir nefes aldırdı. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim