Kahramanmaraş – Kayseri karayolu üzerindeki petrol istasyonunun bitişiğinde rahmetli petrolcü-işadamı Alâeddin Sezal tarafından kurulan ve şu anda oğlu Kazım Sezal tarafından işletilen, yaklaşık 100 türden bin hayvanın bulunduğu özel hayvanat bahçesindeki ‘Tansu’ isimli Bengal kaplanının iki yavrusu dünyaya geldi.

Babasından aldığı bayrağı ileriye taşımak için çabalayan Kazım Sezal, Bengal kaplanlarının Kahramanmaraş’a geldikten sonra bahçeye çok çabuk uyum sağladıklarını ve bu nedenle de dişi kaplandan şimdiye kadar 6 kez 2’şer yavru aldıklarını belirtti.

Tansu’nun yaklaşık 20 gün kadar önce doğum yapmasının kendilerini çok mutlu ettiğini ve yavruların sağlıklı bir şekilde büyümeleri için ellerinden gelen çabayı ortaya koyduklarını ifade eden Sezal, yavrulara henüz birer isim vermediklerini de belirtti.

Bengal kaplanlarının bakıcısı Yunus Gök ise şunları anlattı: “Onları en iyi şekilde besliyoruz. Sevimli yavrular ayrıca bahçemiz için ayrı bir sevinç kaynağı oldu. Şu anda anne sütü ile beslenen yavrular 2-3 ay sonra et yemeye başlayacaklar. Yavruların her birini hayvanat bahçelerine 10 bin YTL’den satılması düşünülüyor. Ayrıca bahçemizdeki puma yavruları da büyüdü. Onları da tanesi 7 bin YTL’den satmak istiyoruz. Şimdiye kadar bahçemizdeki birçok hayvanın yavrularını başka bahçelere takas ve satış yolu ile verdik. Bu şekilde diğer bahçelerin de gelişimine katkıda bulunmuş oluyoruz. Bugünlerde havaların aşırı sıcak gitmesi nedeni ile anne Tansu, bir an yanlarından ayrılmadığı iki yavrusu ile beraber kafesin içerisindeki havuzda serinlemeye çalışıyor." (www.kanal46.com)