Kahramanmaraş’ta, suça ve sokağa meyilli 25 çocuğun topluma kazandırılması v emelsek sahibi olmaları amacıyla, paydaş kurumların da katkılarıyla düzenlenen ‘Kahramanmaraş  umut yıldızı projesi-3’ kapsamındaki kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.


Haftanın ilk günü olan pazartesi günü, Kervanhan’da düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, bu projeyi sosyal sorumluluk kapsamında yürüttüklerini, yurt ve yuvada kalan çocuklarımıza yalnız olmadıkları mesajı verilerek, her türlü tehlike, zararlı alışkanlık ve ortamlardan uzak kalmaları ile topluma faydalı yetişmelerine katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi.


Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan slayt gösterisi ardından Emniyet Müdürü Aydın yaptığı konuşmada; “4 aydır üzerinde çalıştığımız bir projeydi. Sağlığın, beyazlığın ve güzelliğin sembolü olan bir proje bu. Emeği geçen kurumları ve bu projede çalışan arkadaşlarımı kutluyorum” derken, proje kapsamında koruma altına alınan çocuklardan Hüseyin Zıba’nın konuşması duygusal yüklüydü. Zıba, anne ve babasının iki yıl önce ayrıldığını, kendisine baba annesinin baktığını, sahip çıktığını söyleyerek, “Sahipsizlikten ve imkansızlıktan lise öğrenimi bile yarıda bıraktım. İş bulamayınca, kendimi zararlı alışkanlıklara bıraktım, zararlı arkadaşlar edindim. Polis ağabeylerim aradı, beni hayata bağladılar, sımsıkı yaşama sarılmamı sağladılar. Şimdi güzellikleri yaşıyorum, insan olduğumun farkına vardım” dedi.


Yine yurtta kalan öğrencilerden olan Betül Açıkgöz de benzer konuşma yaparak, kendisine sahip çıkıldığını, bundan böyle topluma yararlı bir vatandaş olarak hayata tutunacağını söyledi.


BU ÇOCUKLAR BİZİM


AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Dt.Sıtkı Güvenç ise, bu proje ile  çocukları yeniden kazanmanın, toplumun içine salmanın insani boyutundan ada söz ederek, “Bu çocuklara bizim,  geleceğimiz, umudumuz. Belki yarın bunların içinden milletvekilleri de çıkacak. Bunlar gerçeklerimiz. Sahip çıkılması yolunda emniyetimizin ve diğer kurumların payı büyük. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.


Sevgi ve şefkatin toplum ve insan hayatındaki önemine işaret eden Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe de; “Bir insan, bir çocuk toplum içinde, aile içinde sevgi ve şefkat ile yetişiyorsa, hayattaki başarısı da bu yönde oluyor. Aksi imkan ve şartlarda yetiştiyse, problemli bir birey olarak toplum içinde yer alıyor. Bu proje bir ilk. Bunu sağladıkları için başta emniyetimiz olmak üzere diğer kurumdaki arkadaşları kutluyorum. Bu çocuklarımızın çok iyi değerlendirilmesi lazım. Hayata kazandırmak gerek bunları. Bu toplumsal bir görev ve sorumluluktur” dedi.


HEDİYELER VE SERTİFİKALAR


Konuşmaların ardından proje kapsamı içinde kalan çocuklara sertifikaları ve Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan hediye paketleri verildi.


Çocukların sertifika ve hediye paketleri,  Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yard. Erkan Bulgan, Milletvekili Sıtkı Güvenç, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Jandarma Alay Komutanı İsmail Cömert, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan tarafından verilirken, toplantıya ayrıca AK Parti Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, AK Parti il ve merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöğen, kimse yok mu derneği başkanı İlhan İlhan, sağlık müdürü İlker Çitil, İşkur Müdürü Ali Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar il müdürü Mehmet Sertpolat, Müftü Muhammed Gevher, milli eğitim müdürü Mesut Alkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliği Başkanvekili Mehmet Geçkil, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile çok sayıda emniyet mensubu ve yurtta kalan öğrenciler, kursiyerler katıldı.