Kahramanmaraş'ta Ramazan Bayramı dolayısıyla bir dizi bayramlaşma programı düzenlendi.

Bayramlaşma töreni bayramın birinci günü Kahramanmaraş İl Jandarma Komutanlığında başladı.

Bayramlaşma ziyaretinde, tören kıtasının ve çalışanların bayramlarını kutlayan Kahramanmaraş Valisi ve beraberindeki heyet Alay Komutanı Yarbay İsmail Cömert’i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler. Polisevi'ne geçen heyet Emniyet Müdürlüğü personeli ile bayramlaştı, personelle sohbet ettiler.

Vali Tanılır, vatandaşın daha huzurlu bir Bayram geçirmesi için görevleri başında olan Jandarma ve Emniyet personeli ile Bayram süresince görevli olan personele şükran duygusu içinde olduklarını söyledi Vali Tanılır yaptığı konuşmada; “Ramazan Ayını hep birlikte huzur içerisinde tamamladık. Vatandaşlarımız huzur içerisinde evelerinde bayramlarını yaparken sizler görevinizin başındasınız. Milletimizin huzur ve güveni için fedakârlıkta bulunuyorsunuz. Jandarma ve Polis teşkilatımıza teşekkür ediyoruz. Temennimiz milletimizin huzur içerisinde nice bayramlar geçirmesi. Maalesef bizi üzen bazı hadiseler oldu; Rize’de meydana gelen heyelan felaketinde 13 vatandaşımızı kaybettik, şehitlerimiz oldu, Pakistan’da büyük bir sel felaketinde insanlar hayatlarını kaybettiler. Pakistan’a ülke olarak büyük bir insani yardım başlattık, hayatını kaybeden tüm vatandaşlara Allahtan rahmet diliyorum. Temennimiz bu gibi üzücü olayların bir daha yaşanmamasıdır. Hepinizi ailelerinizle birlikte huzur içerisinde bayramınızı geçirmenizi temenni ediyor, ailelerinize selamlarımı iletiyorum” dedi.

Daha sonra Kahramanmaraş Cezaevi ziyaret edildi. Vali Tanılır ve beraberindeki heyet daha sonra cezaevini ziyaret ederek buradaki vatandaşlarla tek tek bayramlaştı. Bayramlaşma esnasında üzerinde Vali Tanılır’ın isminin yazdığı gemi maketi Vali Tanılır’a mahkum tarafından hediye edildi. Vali Tanılır burada yaptığı konuşmada, ziyaretlerinin amacının cezaevinde bulunan hükümlülerimizi toplumun bir parçası kabul ettiklerini hissettirmek olduğunu söyledi. İnsanoğlunun hata yapabileceğini, yapmış olduğu hatanın bir müeyyidesinin olduğunu, kendileri için öngörülen süreleri tamamlayarak ve faydalı birer vatandaş olarak topluma dönmelerini temenni ettiklerini söyledi. Daha sonra dilek ve şikâyetleri dinleyen Vali Tanılır, dilek ve şikâyetlerin mektup yolu ile kendisine ulaştığını, bunların çok dikkatli bir şekilde incelenerek değerlendirildiğini söyledi.

Ziyaretlere; Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İl Müftüsü Bekir Gülce, KMESOB Başkanı Ahmet Kuybu, KATSO Başkan Yardımcısı Serdar Zabun ve beraberindeki heyet resmi kurumlar ve vatandaşlarla bayramlaştı.

Öğleden sonra Öğretmenevinde vatandaşlarla bayramlaşmak için bir program düzenlendi. Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma törenine Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz Kahramanmaraş Milletvekilleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, dernek, oda ve sendika başkanları ve temsilcileri, İlçe ve belde belediye başkanları, mahalle ve köy muhtarları, işadamları, ilimizde görev yapan ulusal ve yerel medya mensupları ve kalabalık bir halk topluluğu katıldı. Törene vatandaşların yoğun ilgisi herkesi memnun etti. Sıcak bir ortamda geçen tören de bir konuşma yapan Vali Tanılır, bayramın huzur, neşe, barış olduğunun söyledi. Bayramların, aynı zamanda toplumda sosyal dayanışma duygusunu da pekiştirme anlamına geldiğini söyleyen Vali Tanılır "Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maalesef bu bayramı Pakistan ve Rize'de yaşanan sel felaketleri nedeniyle buruk yaşıyoruz. Buradan bir kez daha oralarda yaşayan insanlarımıza geçmiş olsun diyor, devam eden yardım kampanyasına vatandaşlarımızın katılım göstermelerini bekliyorum. Bayramımızın huzur ve barış ortamı içerisinde geçmesi dileğiyle hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Kahramanmaraş Öğretmen Evi’ndeki bayramlaşmanın ardından Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ve eşi Erzi Tanılır, Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, İl Müftüsü Bekir Gülce, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı, İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sadettin Yıldız, Çocuk Yuvası, Kız Yetiştirme Yurdu, Huzurevi ve Erkek Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret ederek burada kalanlarla bayramlaştı.

Çocuk Yuvasını ziyaret eden heyet, çocukların bayramlarını kutladı ve çeşitli hediyeler dağıttı. Vali Tanılır ve eşi Erzi Tanılır çocuklarla yakından ilgilendiler. Çocukları seven ve bayramda her çocuğun hak ettiği şefkati onlara gösteren Vali Tanılır ve eşi erzi Tanılır çocuklara hediyeler dağıttılar. Elini öpen çocukları kucaklayan Vali Tanılır, onlarla bir süre sohbet etti ve hediyelerini açmalarına yardım etti.

İkinci olarak Kız Yetiştirme Yurduna gerçekleştirilen ziyarette, çocukların Bayramını kutlayan heyet, bir süre burada oturarak sohbet etti. Çocukların isteklerini soran Vali Tanılır ve beraberindeki heyet çocukların tüm ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanılıyor olmasından duydukları memnuniyeti yetkililere teşekkür ederek gösterdiler.

Huzurevi'ne gerçekleştirilen ziyarette heyet üyeleri yaşlılarla teker teker bayramlaşan, yaşlıların dilek ve şikâyetleri olup olmadığını soran Vali Tanılır, Huzurevi yöneticilerine gösterdikleri ihtimamdan dolayı teşekkür etti. Daha sonra sağlık koşulları elvermediği için toplu bayramlaşmaya katılamayan yaşlıların odaları teker teker ziyaret edilerek Bayramları kutlandı ve bir istekleri olup olmadığı soruldu. Daha sonra bayan yaşlıların olduğu salonu ziyaret eden heyet, Bayram kutlaması yaptı ve yaşlılarımızın hayır duaların aldılar.

Daha sonra Erkek Yetiştirme Yurdunu ziyaret eden heyet, gençlerin Bayramını kutladı ve okul durumları ile bir mesleğe yönelik yapmış oldukları çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çocuk ve gençlerimizin geleceğe umutla bakmalarından memnuniyet duyan Vali Tanılır, yetkilileri yaptıkları çalışmalardan dolayı kutladı ve gençlere çalışmalarında başarılar diledi.

Yapılan tüm ziyaretlerde Bayramlaşmanın önemine değinen Vali Tanılır, Millet olarak toplumsal sorumluluk duygusu içerisinde hareket edildiğini, bu vesileyle aile ortamından uzak buluna çocuk, genç ve yaşlıları unutmadıklarını, her türlü ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiklerini ve ilgilenmeye devam edeceklerini ifade etti. Vali Tanılır yetiştirme yurdunda kalan çocuklara yönelik güreş, futbol, yüzme vb. spor okullarının açılacağının müjdesini verdi. (Valilik - www.kanal46.com)