Kahramanmaraş eski Baro Başkanlarından Av. Rifat Bülbül’ün oğlu, 15 yıllık avukatlık döneminde Baro’nun çeşitli kademelerinde görev almış, mevcut başkan İsmail Kahveci’nin yönetiminde bulunmuş Av.Yusuf Bülbül, (40) Ekim ayının ilk haftasında yapılacak olan Baro seçimi için kolları sıvarken, göreve talip olmadığını, arkadaşlarının teveccüh ve ısrarı neticesi aday olduğunu açıkladı.

Baro’ya kayıtlı 350 üye avukatın yüzde 90’ının onayını ve evet’ini aldığını, bu güçle, genç bir kadro ve yeni heyecanla yarışmada var olduğunu söyleyen genç Baro Başkan adayı Av.Yusuf Bülbül, Pınarbaşı Çınaraltı Tesislerinde Gazeteci Mehmet Fiskeci’nin “Neden aday oldunuz?” sorusuna şu cevabı verdi:

“Sayın Kahveci 3 dönemdir başkan. Biliyorsunuz, bizde seçimler iki yılda bir yapılır. Kahveci ağabeyimiz, bir dönem daha, yani 4. dönemi de başkan olarak geçirmek isteyip de, ki bizde gelenektir, arkadaşlarımızın ve yönetim kurulu üyelerinin fikri alınırdı, bunu yapmadı, kuralı bozdu, geleneği yıktı, çıktı adayım deyince, yeni bir ekip ruhu ile ortaya çıkmak bizim için kaçınılmaz oldu. Ki ben 21 Temmuz’da adaylığımı açıklamıştım. Öncü, önder ve ekip çalışmasına önem veren bir yönetim oluşturduk. Üyelerimizin yüzde 90’ı bizim yanımızda. Kaldı ki, Baro yönetimindeki komisyonda bulunan arkadaşlar bile bizi destekliyor. Farklı bir ekip oluşturacağız. Ekip çalışması olmadan başarının olmayacağını bilen bir ekip. Uyumlu, verimli bir kadro.”

BARO’NUN EKSİKLİKLERİNİ BİLİYORUM

Baro’ya kayıtlı avukatların yaş ortalamasının 41 olduğunu, 6 yıldır yönetimde olduğu için eksiklikleri bildiğini söyleyen Bülbül, yeni ekip ruhu ile çıktıkları yolda, eskilerin tecrübeleri, gençlerin heyecanını birleştirerek, çoğulcu, tarafsız ve şeffaf bir yönetim oluşturacaklarını vurgulayarak şöyle devam etti:

“Baro bir meslek örgütü. Tüm meslektaşlarımıza aynı mesafedeyiz. Nasip olur da başkan seçilirsek, meslektaşlarımız için önce bir sosyal tesis yaptıracağız. Bu sebeple bir proje yarışması açıyoruz. Eski bir Maraş evi görünümünde bir bina için kolları sıvadık. İçinde misafirhanesi, lokali olan. Genç meslektaşlarımıza eğitmek için de Elbistan’da bir staj eğitim merkezi kuracağız. Çünkü biz ilkeli, bir ilk adına yola çıkıyoruz. Ve bu seçimi de kesinlikle alacağıma inanıyorum.”

Bülbül ayrıca, mevcut başkan Kahveci ile herhangi bir kişisel sorunu olmadığını sözlerine ekledi. (www.kanal46.com)