Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Kahramanmaraş Şube Başkanlığı’nın 21 Şubat’ta yapılması planlanan kongresi, DSİ Delege seçimlerinin usulü uygun yapılmadığı gerekçesiyle Kahramanmaraş İş Mahkemesi’nin verdiği kararla tedbiren ileri bir tarihe ertelendi.

TES-İŞ Kahramanmaraş Şube Başkan Adayı Ali Bürkek ve arkadaşları Kurban Bayramı’nın arife günü Kahramanmaraş Adliyesi’ne gelerek, mevcut şube yönetiminin Genel Kurul öncesinde sendikaya bağlı birimlerde gerçekleştirilen delege seçimlerinin ilanı ile başvurular sırasında tüzüğe uygun hareket etmediğini öne sürerek suç duyurusunda bulunmuşlardı.

Ömer Lütfi Ergin başkanlığındaki şube yönetimi ise kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmeyerek 21 Şubat 2009 Cumartesi günü Genel Kurul yapılması kararını almışlardı.

Davayı 19 Şubat’ta görüşen Kahramanmaraş İş Mahkemesi, başvuruyu haklı buldu ve DSİ Delege seçimlerinde usulsüzlük yapıldığını ve seçimlerin tüzüğe uygun yapılmadığı kararını verdi. Bunun üzerine 21 Şubat’ta yapılması planlanan kongre tedbiren ileri bir tarihe ertelendi.

Başkan adayı Bürkek, dün akşam Özel İdare İş Merkezi 2. katta bulunan seçim bürosunda Kanal 46'nın da takip ettiği basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bürkek, seçimler için hatalar ve haksızlıklar yapıldığını öne sürerek; “Yapılan bariz hatalara, yüce Türk adaleti temsilcileri de dur dedi” diye konuştu.

Hakkın yanında haksızlığa karşı mücadele ettiğini savunan Bürkek şöyle konuştu: “Bizler geçmişten gelen tecrübe ve birikimimizle geleceğe umutla bakıyoruz. Biz bu kutlu yolda slogan atmaktan çok, proje üretmekten, projeli çalışmaktan yanayız. Sendika işçiden aldığı güç ve desteği işçiye karşı kullanmamalı. İşçinin tek ferdinin görüşüne saygı duymayan anlayışın, kendisine biz kökten karşıyız. Bir yerde haksızlık varsa orda zulü vardır. Ve orda susanda haksızlık yapan kadar suçludur. Biz tek bir işçinin dahi seçme ve seçilme hakkının gaspı, orada bir çok kutsalın ayak altına alınması anlama geliyordu. İşte bu duygularla, siz değerli arkadaşlar ve tüm bölge çalışanlarının, onurunu kıran, seçim kazanma hırsından dolayı, gözleri hiçbir şey görmeyip, bariz hatalar yapanların haksızlıklarına sizle birlikte yüce Türk adaleti temsilcileri de dur dedi” ifadelerini kullandı.

Artık gündemin işçiler tarafından belirlendiğini ifade eden Bürkek sözlerini şöyle sürdürdü: “benim değerli işçi kardeşim, bulunduğu yerin rengine uyan değil, bulunduğu yere renk verendir. Bu böyle algılanmalı, böyle bilinmelidir. Benim arkadaşım sorgulayacak, muhakeme edecek, kendine temsilde en layık olanı seçecektir. Buna güvenim tamdır. Bizler sorumluluğumuzu biliyoruz. Sizlerin değerlerini sonuna kadar korumaya ant içerek bu yola çıktık. Rabbim sonucun tüm işçi camiasına, bölgemize ve ülkemize hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”

Kanal 46'nın da takip ettiği Bürkek’in basın toplantısına TES-İŞ Şubesi eski başkanlarından İsmail Karaca ve çok sayıda sendika üyesi de katılarak destek verdi. (www.kanal46.com)