Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda ek gündem maddeleriyle birlikte 46 madde görüşüldü.


Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Cemal Tanrıverdi’nin başkanlık ettiği Meclis Toplantısında gündem de bulunan imar maddeleri İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın; Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin 5 yıl süre ile hâsılat paylaşımı veya kira usulü ile işletme hakkının AKBEL A.Ş ‘ ye devredilmesi ile ilgili teklifleri ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Toplantıda İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın; yeni kadro ihdası ile ilgili teklifi de görüşüldü. Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısında Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın; Geleneksel Madalyalı Kahraman Şehir Konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması gerçekleştirebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesine oy birliğiyle karar verildi.


Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısının ilk bileşiminde 12 maddeyi karara bağladı. Kasım ayı toplantısının ikinci oturumu 17 Kasım Pazartesi günü yapılacak.


Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi 11 Kasım 2014 günü toplantı gündemi;


1- İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının; Dulkadiroğlu İlçesi 244 ada 125 ve 136 parsellerde 1/5.000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi.


2- İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının; Göksun İlçesi Çağlayan Mah. 925 parselde 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili teklifi.


3- İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının; Onikişubat İlçesi, Pınarbaşı Mah. Gülizar Şamil Aktaş Lisesi kuzeyine ilişkin 1/1000 ölçekli uygumla imar planı değişikliği ile ilgili teklifi.


4- İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığının; Yeni Kadro İhdası İle İlgili teklifi.


5- Fen İşleri Dairesi Başkanlığının; Yol Yapım Onarım Şube Müdürlüğünün çalışmalarında kullanılmak üzere 3 adet Greyder, 1 adet Kazıcı- Yükleyici ve ekipmanların Devlet Malzeme Ofisinden alınması ile ilgili teklifi.


6- Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının; Görev ve Çalışma Yönetmeliği ile ilgili teklifi.


7- Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının; Mülkiyeti Belediyemize ait Muhsin YAZICIOĞLU parkı içerisinde bulunan Yeşil Vadi Restoran ve Çay Bahçesi Tesisinin 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili teklifi.


8- Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığının; Halk Ekmek Fabrikasında üretilecek olan ve satış sonrası iade gelen unlu mamullerin fiyat tarifesi ile ilgili teklifi.


9- Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının; Muhtelif İş yerlerini Akbel A.Ş.’ ye devri ile ilgili teklifi.


10- Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının;Mülkiyet Büyükşehir Belediyemize ait 6316 ada 8 parselin 304,88 m2 yüzölçümlü 5361/15244 paylı (112,62 m2) hisseli taşınmazın satış kararı ile ilgili teklifi.


11- Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının; Mülkiyeti Belediyemize ait Muhtelif iş yerlerinin 10 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili teklifi.


12- Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının; Nikah Sarayı Binasının, Onikişubat Belediye Başkanlığı ve Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığına 10 yıllığına tahsisi ile ilgili teklifi.


13- Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığının; Mülga Kılılı Belediyesi hizmet binasının 1. Katının 5 yıllığına K.S.Ü. Türkoğlu Meslek Yüksek okulu adına tahsisi ile ilgili teklifi.


14- Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının; Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren işletmelerin 5 yıl süre ile hasılat paylaşımı veya kira usulü ile işletme hakkının AKBEL A.Ş‘ye devredilmesi ile ilgili teklifi.


15- Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının; Kurumsal Kimlik Çalışması ile ilgili teklifi.


16- Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının; Geleneksel Madalyalı Kahraman Şehir Konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması gerçekleştirebilmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında protokol yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi.


17- Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının; Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Düğün Salonun 5 yıl süre ile hasılat paylaşımı veya kira usulü ile işletme hakkının AKBEL A.Ş‘ye devredilmesi ile ilgili teklifi.


18- Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının; 2015 Mali Yılı ve İzleyen İki Yıl Bütçesi ile ilgili teklifi.