Çarşı merkezinde gece geç saatlerde başlayan ve sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangın kentte korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.

Sebebi henüz belirlenemeyen yangın, sabaha karşı 04.00'ta Atatürk Caddesi İş Bankası Sokak'ta bulunan iki katlı ahşap ve metruk bir binada meydana geldi. İtfaiye ve polisin müdahalesi ile sabah saatlerinde kontrol altına alınan yangını gazete dağıtımı yapan işçiler fark etti. Çok sayıda itfaiye ve polis ekiplerinin sevk edildiği yangının yan tarafta bulunan 5 katlı binaya sıçrama tehlikesine karşı vatandaşlar tahliye edildi.

Osmaniye İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren ile Belediye Başkanı Mustafa Balkaya da olay yerine gelerek yangın hakkında bilgi aldı.

Osmaniye ve Toprakkale Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri ile Orman İşletme Müdürlüğü çalışanlarının müdahalesi sonucu söndürülen yangında iki katlı bina tamamen yandı.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Baklaya, "Sabah saat.04.00 sularında İş Bankası yanında bulunan metruk binada yangın çıktı. Ekiplerimiz anında müdahale etti. Osmaniye itfaiye ekiplerimiz ile Toprakkale itfaiye ve Orman İşletme ekiplerinin de yardımıyla yangını kontrol altına aldık." dedi.

Binanın 25 yıldan bu yana atıl durumda olduğunu kaydeden gazete dağıtım firması yetkilisi Menderes Kara ise bina sahibinin Kahramanmaraş'ta ikamet ettiğini söyledi. (Haberler)