Kahramanmaraş’ta kumar alacağı olan şahsın kızını kaçırarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu bulunan 1 kişi ve tutuksuz yargılanan 4 kişi hakkında Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları istemiyle dava açıldı.

Kahramanmaraş’ta 6 bin TL kumar alacağı olan Mehmet Baltacı’nın (44), 2 yaşındaki kızı Gizem’i kaçırarak, öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan ve garsonluk yaptığı öğrenilen Naci P. (41) ve tutuksuz yargılanan 4 kişi 16 Temmuz’da hâkim karşısına çıkacak.

5 Ağustos 2008’de Türkoğlu ilçesine bağlı Uzunsöğüt köyünde ikamet eden Gizem, evinin önünden bir anda kaybolmuş ve cesedi ise 4 gün sonra köyün çıkışındaki Çamlık Beli mevkiinde fıstık ağaçları dibinde bulunmuştu.

Kızının kaybolmasının ardından baba durumu hemen jandarmaya bildirirken, küçük kızın bulunması için arama başlatılmıştı. Bu arada 6 bin TL kumar borcu olan Mehmet, borçlu olduğu Naci’yi arayarak kızının kaybolduğunu söylemiş, Jandarma tarafından kayıt altına alınan konuşmada Naci’nin ise “Kızını sağ salim istiyorsan, parayı getir kızını al” dediği iddia edilmişti.

Bunun üzerine Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı üzerine baba Mehmet, jandarma nezaretinde Naci’nin evine giderek kızını almak için pazarlık yaptı.

Ancak paranın olmadığını gören Naci, kızı vermeye yanaşmadı. Bunun üzerine baba evden ayrılırken, jandarma tarafından yapılan operasyonla Naci gözaltına alındı.

Daha sonra yapılan operasyonla da, cinayetle ilgisi olduğu öne sürülen Muharrem S. (31) ve Servet K. (44) gözaltına alındı. Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan araştırmada, küçük Gamze’nin cesedinin bulunduğu sırada Naci, Servet ve Muharrem’in gözaltında olması nedeniyle küçük kızın, olayla ilgisi olduğu tespit edilen diğer şahıslar Enver K. (40) ve Hüseyin D. tarafından öldürülmüş olabileceği tespit edildi.

Öte yandan; küçük Gamze’nin Adana Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsisinde, cesedinin 4 gün sonra bulunması ve vücudunda çürümeler olması nedeniyle kesin ölüm nedeni tespit edilemedi.

Cinayeti inceleyen ve dosyayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunduğu iddianamesinde şüpheliler Enver K., Muharrem S., Naci P., Hüseyin D. ve Servet K hakkında, Türk Ceza Kanunun 82/1 E maddesi uyarınca “Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiyi öldürme”, 82/1 H maddesi uyarınca “Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla öldürme” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmaları, ayrıca 109/2 maddesi uyarınca “Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanmak” suçundan 2 yıldan, 7 yıla hapis cezasıyla cezalandırılmaları, 109/3 F maddesince bu suçun çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenmesi hâlinde, cezanın ikiye katlanması, ayrıca devlet memuru olan bazı zanlılar için Türk Ceza Kanunun 53. maddesinde yer alan “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” maddeleri ile cezalandırılmaları talebiyle dava açtı.

Zanlılar, yapılan sorgulamalarında suçlamaları kabul etmezken, dava 16 Temmuz Perşembe günü Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlanacak. (www.kanal46.com)