Almanya'da doğup büyüyen ve kocasından gördüğü şiddet yüzünden geçici olarak Söke'ye gelen 45 yaşındaki İ.P., evinin içerisine kurduğu düzenekle iki çocuğuyla birlikte intihar etti. Kendi ve çocuklarının canına kıyan annenin, başkaları zarar görmesin diye kapıya not bıraktığı görüldü. 


Olay, Söke'ye bağlı Güllübahçe beldesi Yenimahalle Yeltepe Caddesi'nde meydana geldi. Almanya'da doğup büyüyen İ.P., halen bu ülkede bulunan eşi ile yaşadıkları sorunlar nedeniyle biri 6 yaşında erkek, diğeri 8 yaşında kız olan iki çocuğunu da yanına alarak 10 gün önce arkadaşının Güllübahçe Beldesi'ndeki çiftlik evine yerleşti.


ÇOCUKLARIYLA ÖLÜM UYKUSUNA YATTI


Eşinden sürekli şiddet gördüğü belirtilen İ.P., dün akşam saatlerinde evin dış kapısına "Dikkat, zehirli gaz" ve "Dikkat zehirlidir" yazılı not bıraktı. Türk asıllı Alman olan İ.P., daha sonra gazın dışarıya çıkmaması için evin tüm kapı ve pencerelerini bant yardımıyla kapattı. Isıtıcı üzerinde bir kaba koyduğu mangal kömürünü yakan İ.P., iki çocuğuyla birlikte ölüm uykusuna yattı.


BAHÇIVAN FARK ETTİ


Korkunç olay, çiftlik evinin bahçıvanı Orhan Akkoyun'un kapıda asılı bulunan "Dikkat zehirli gaz" notunu fark etmesiyle ortaya çıktı. Durumdan şüphelenen Orhan Akkoyun, hemen Mahalle Muhtarı Ramazan Akgüneş'e haber verdi. Muhtar Ramzan Akgüneş ile birlikte kapıların kilitli olduğunu ve içeriden ses gelmediğini gören Akkoyun, jandarmayı arayarak ihbarda bulundu.


YATAKTA ÖLÜ BULDULAR


Jandarma ekipleri çilingir yardımıyla girdikleri evde, yer yatağına yatmış anne İ.P ve iki çocuğunun cesediyle karşılaştı. Yapılan incelemenin ardından anne ve çocuklarının cesetleri, Söke Devlet Hastanesi'nin morguna kaldırıldı. (Mynet)