Pamuk, Mısır, soya fasulyesi gibi Çukurova'nın gözde tarım ürünlerinin sulama işinin çoğunlukla Kahramanmaraş'tan gelen sulamacılar tarafından yapıldığı bildirildi.

Yumurtalık İlçe Tarım Müdürü Cihangir Çay, yıllardan beri sadece tarla sulama işi yapan bir ekibin bölgede işini ustalıkla sürdürdüğünü söyledi.

Çukurova'da salma sulama işinin götürü usulü ile yapıldığını anlatan Çay, 'Bir tarlayı alıyorlar, sulama dönemi başlayıp bitene kadar tüm sorumluluk onlara ait oluyor. Suyu yönetmek için savak adı verilen brandalar kullanıyorlar. Sezon sonunda da paralarını alarak tarladan çıkıyorlar' diye konuştu.

Kahramanmaraş'ın Göksün ilçesinden gelen 65 yaşındaki Mustafa Uçak, kendini bildi bileli bu işi yaptığını belirterek, 'Bu iş bizim baba mesleğimiz. Sulamayı babamızdan öğrendik. Yıllardan beri de Çukurova'ya geliyoruz. Şimdi 600 dekarlık Mısır tarlasını suluyoruz. 10 bin TL'ye anlaştık. Yaklaşık 2,5 - 3 ay sürecek olan sulama dönemi bitince paramızı alacağız ve memleketimize döneceğiz. Daha önce çalıştığımız çiftçiler sulama işi için eleman ihtiyacı olduğunda bizi ararlar ve biz de işimiz hazır bir şekilde ovaya geliriz. Bizim işimiz sulama, bunu en iyi biz yaparız' dedi. (haberler)