Kahramanmaraş’ta çürüyen ağaç dalı arabaların üzerine devrildi.


Kahramanmaraş’ta çürüyen ağaç dalı arabaların üzerine devrildi. Olayda 3 araçta maddi hasar meydana geldi.
Olay, İsmet Paşa Mahallesi Öğretmenler Caddesi'nde yaşandı. Yolun kenarındaki ağacın büyük bir dalı, rüzgârın da etkisiyle gövdeye bağlantı yerinden koptu. Büyük bir gürültüyle yola devrilen dal, önce cadde üzerinde seyir halindeki Ahmet K.’nin kullandığı 46 E 6515 plakalı otomobile, ardından park halindeki 46 PH 078 ve 46 LP 620 plakalı araçların üzerine devrildi. Olayda yaralanan olmazken Ahmet K.’nın kullandığı otomobilin arka camı patladı, bagaj kapağı zarar gördü. Park halindeki otomobillerde ise küçük çaplı maddi hasar meydana geldi.
Caddeyi kaplayan ağacı kaldırma işi itfaiye ekiplerine düştü. İhbar üzerine olay yerine giden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri, otomobillerin üzerindeki dalı motorlu testereyle parçalara ayırdı. Bir süre trafiğe kapanan sokak, ağaç dalının kaldırılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.
Bölgedeki ağaçların birçoğunun çürüdüğünü belirten sokak esnaflarından İbrahim Güntepe, geçen hafta aynı yerde başka bir ağacın yola devrildiğini söyledi. Güntepe, daha büyük bir facia olmadan çürüyen ağaçlar için önlem alınmasını istedi.