Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, öğrencilerin ibadet ihtiyacını karşılamanın en tabii görevleri olduğunu söyledi.

Bardakoğlu, Adıyaman'daki incelemelerinin ardından karayolu ile geldiği Kahramanmaraş'ta, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

''Camilerin estetik görüntüsü ile ilgili çalışmalarınız var mı?'' sorusunu yanıtlayan Bardakoğlu, ''Diyanet İşleri Başkanlığı olarak camilerin ecdadımızdan devraldığımız mimari estetik güzellikte olmasını önemsiyoruz. Bu konuda birçok ilimiz iftihar ettiğimiz bir çizgiyi yakalamış durumda'' dedi.

Adıyaman'da üniversite camisinin temelini attıklarını hatırlatan Bardakoğlu, şöyle dedi:

''İnşallah Kahramanmaraş'ta da üniversite camimizin en kısa zamanda temeli atılır. Çünkü artık birçok üniversitede cami temelleri atıyoruz. Öğrencilerimizin ibadet ihtiyacını karşılamak bizim en tabii görevimizdir. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, o konularda tam destek vermeye hazırız.''

Kahramanmaraş'ta müftülük binasının daha görkemli ve estetiği olan bir yerde hizmet vermesini istediklerini kaydeden Bardakoğlu, şöyle devam etti:

''İnşallah Abdulhamithan Camisi'nin de açılışını yaparız. Ama Kahramanmaraş ile ilgili daha önemli düşüncelerimiz var. Kahramanmaraş'ın hayırseverleri bizim sağ kolumuz. İnşallah il müftülük binamızı orada değil, daha görkemli, daha bize yakışan tarihi estetiği, tarihi güzellikleri olan estetik yönü yüksek bir yerde hizmet yapmasını istiyoruz.''

Özellikle kenarda köşelerde yapılan camilerde de mimari bakımdan özellikli olmasını istediklerini dile getiren Bardakoğlu, ''Her yerde kubbeli olması önemli değil. Bazı yerlerde çatılı cami ve ahşap camileri öne çıkaralım' dedi.

Bardakoğlu daha sonra Vali Mehmet Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti.

Vali Tanılır Bardakoğlu'na ziyaret anısına ceviz oyma sandık hediye etti. (www.kanal46.com)
Editör: TE Bilisim