Kahramanmaraş Belediyesi tarafından yapımına 1996 yılında başlanan ve inşaat çalışmaları 16 yılda tamamlanan Doğukent Konutları’nın tapuları düzenlenen bir törenle dağıtıldı. Düzenlenen törene belediye eski başkanları Ali Sezal ile Hanefi Mahçiçek te katıldı.


Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bugün düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Ali Sezal’ın (1989-1999) Belediye Başkanlığı döneminde başlanılan ve Hanefi Makçiçek’in (1999-2002) Başkanlığı döneminde de devam eden Doğukent Konutları’nın tamamlandığını ve 3 bin konutun da tapusunun hazır olduğunu söyledi.


Başkan Poyraz yaptığı açıklamada şunları söyledi:


 “Hepinizin bildiği gibi zaman zaman istenmeyen aksaklıklar olduysa da nihayetinde arkadaşlarımız konutların tamamlandığını ve tapularının hazır olduğunu söylediler. Biz de bugün bu törenle tapuları sahiplerine teslim etmek istedik.


Şu anda insanlarımız evlerinde oturuyor ama sadece bizim açımızdan eksik olan son yapılan blokların önü ve cami yolunun çıkışı kaldı. Sıcakların düştüğü ilk anda da oraları yapacağız ve bunlar yapılırken de aralarda aşınmalar olmuşsa onlarda tamamlanacaktır.


Bu kadar uygun bir fiyata çevre düzenlemesi ile biten bir kooperatif olduğunu sanmıyorum. Burada şunu da açık yüreklilikle söyleyebilirim. Burada iki belediye başkanımız ve milletvekillerimiz var. Onlar da dahil olmak üzere yönetim kurulunda hiçbir kardeşimizin beş kuruş dahi almadıklarını ben biliyorum ve bazı yönetim kurulu üyelerimizin sizin beş kuruşunuz için nasıl pazarlık yaptıklarına ben şahit oldum. Bu insanların tek bir beklentileri vardı. İnsanlarımızın mekan sahibi olması ve hayır duasının alınması idi. Bunda da başarılı olunduğuna inanıyorum.


Belediye olarak Hanefi Bey zamanında Boğaziçi ve Esentepe Konutlarına ilave olarak biz Güzelevler’i tamamladık ve şu anda da arsa arayışlarımız devam ediyor. İnşallah ilerleyen günlerde arsa bulursak 1500-2000 konutluk yeni bir yer yapmayı planlıyoruz. Temel atılışından bu yana emeği geçenlere ben tekrar teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını temenni ediyorum.”


Konuşmanın ardından tapu dağıtımına geçildi. İlk tapuları Belediye Başkanı Mustafa Poyraz verirken, sırasıyla belediye eski başkanları ve eski milletvekilleri Ali Sezal ve Hanefi Mahçiçek, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı ve Hasan Kara, Baro Başkanı Metin Doğan ve Doğukent Mahalle Muhtarı Ahmet Bayraktar tapuları sahiplerine verdiler.


Tapuların dağıtımı sırasında Belediye eski Başkanlarından Ali Sezal ve Hanefi Mahçiçek te birer teşekkür konuşması yaptılar. (www.kanal46.com)

Editör: TE Bilisim