Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde 2 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Elbistan-Ekinözü-Belen Karayolu ve 17 köy yolu ile 77 mezra yolu ulaşıma kapandı.


Okullar ise eğitime 2 gün ara verdi. Ekinözü Kaymakamlığı tarafından kurulan kriz masasından alınan bilgiye göre, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı etkisini artırarak fırtınaya dönüştü. Kar ve fırtına nedeniyle Ekinözü İlçesinde okullar iki gün tatil edilirken, Elbistan Ekinözü Belen Karayolu ile İlçeye Bağlı 17 köy 77 mezra yoğun kar yağışı ve tipi yüzünden ulaşıma kapandı.


Ekinözü-Elbistan-Belen yolunda Karayolları ekipleri, yolu trafiğe açmak için yoğun çaba gösterirken, özellikle Akpınar Köyü mevkisinde bekleyen araçlar uzun kuyruk oluşturdu. Yetkililer, bu yolu kullanacak olan sürücüleri hava koşulları düzelene kadar trafiğe çıkmamaları konusunda uyarıyor.


Emniyet güçleri kötü hava şartları nedeniyle araçların geçişine izin vermezken, olumsuz hava koşulları yüzünden, Ekinözü ilçe merkezi başta olmak üzere, bazı yerleşim birimlerinde zaman zaman elektrik kesintileri yaşandı.


Öte yandan, kar yağışının etkili olduğu Ekinözü İlçesine bağlı 17 Köy ile 77 Mezra ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapandığı Ali şar Köyü’nde ise bir kanamalı hasta Ekinözü İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından Ekinözü Devlet Hastanesine getirildi. Hastanın hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.


ELLERİNE KÜREK ALDILAR
Öte yandan kar nedeniyle birçok iş yerinin önünde 20-25 santimetreyi bulan kar birikintileri oluştu. Ekinözü Belediyesi, tüm ekiplerini yolları açmak için seferber edince ellerine süpürge ve kürek olan işyeri sahipleri ile esnaf, kendi dükkânın önündeki karları temizlemek için kolları sıvadı.


Kaymakam Karaca: Karla Mücadelemiz Devam Ediyor.


Ekinözü Kaymakamı Abdülhamit Karaca, şunları söyledi: “Kar yağışının en çok etkiliği ilçelerden olan Ekinözü İlçesinde 17 köy yolunun tamamı kapandı. İlçe ve köyler arasındaki ana bağlantı yolları karla kapanınca köylerle hiçbir şekilde ulaşım sağlanamadı. İl Özel İdareye bağlı ekiplerimiz gece gündüz yolları açmak için çalışıyor. İlçe merkezinde ise kapanan ana yolları açmak için Ekinözü Belediyesi’ne ait tüm araçlar çalışıyor.  İlçe Merkezimizde ve köylerimizde 2 gün süre ile eğitim-öğretime ara verdik.” (EKİNÖZÜ)