Kahramanmaraş Geçici Köy Korucuları Şehit Aileleri Derneği Başkanı Celalettin Fırtına, 3 günlük TBMM ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, korucuların özlük hakları noktasında büyük ilerleme kaydettiklerini söyledi.


Korucuların sorunlarını iletmek için federasyon yönetimi olarak TBMM’yi ziyaret etiklerini belirten Fırtına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve diğer yetkililerle yaptıkları görüşmeler neticesinde, 3. Torba Yasası içerisinde bulunmayan emekli korucularla ilgili düzenlemenin son anda yasa kapsamına alındığını belirtti.
Fırtına, “Şu anda aktif olan korucularımızla ilgili düzenlemenin 10. ayda yapılacağı sözünü aldık. Ayrıca tüm köy korucularımız emekliler dahil, ruhsatlı silah taşıma yetkisinin müjdesini de aldık. Aynı zamanda köy korucularımızın okuyan çocuklarına, şartlı nakil transferi yardımı yapılacağının sözünü de aldık. Her zaman devletin ve milletin bekası için gecesini gündüzüne katan korucularımız, bu özlük haklarını çoktan hak etmişti. Bizler de yıllardır bu konuyla ilgili bakanlarla görüşmelerimizi sürdürüyorduk. Sonuç olarak en azından şimdilik emekli korucularımızın durumlarının düzeltilmesi noktasında önemli bir ilerleme kaydettik. Meclis tatile girmeden yasalaşmasını bekliyoruz” dedi.


İHA