Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince günlerdir sürdürülen titiz ve başarılı çalışmalar sonucunda suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, yönetmek, bu örgüte üye olmak, küçük yaştaki çocuklara cinsel taciz, senet imzalattırarak tahsil etmek gibi suçlardan yakalanan 11 kişiden 7’si tutuklandı.

Maddi imkânları iyi olan ailelerin çocuklarını kendilerine hedef seçen ve bunlarla arkadaşlık kurarak taciz eden, taciz anlarını ise gizli kamera ile görüntüledikleri ve bu görüntülerle kızlara şantaj yaparak onlardan para ve kredi kartı aldıkları, gerekçesiyle gözaltına alınan çetenin, 11 üyesinden 7’si çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Dün adliyeye sevk edilen 11 kişiden; çete lideri olduğu öğrenilen Yavuz Selim D. (24) ve çete üyeleri Önder Y. (20), Durdu Emre D. (19), Kemal Ö. (24), Hacı Ahmet K. (20), Ali K. (22) ve İrfan G. (27) isimli sanıkların tutuklandıkları, diğer 4 sanığın ise tutuksuz olarak yargılanacakları öğrenildi.

EMNİYETinN ÇETE OPERASYONU NASIL OLMUŞTU?

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince günlerdir sürdürülen titiz ve başarılı çalışmalar sonucunda suç işlemek amacı ile örgüt kurmak, yönetmek, bu örgüte üye olmak, küçük yaştaki çocuklara cinsel taciz, senet imzalattırarak tahsil etmek gibi suçları gerçekleştirdikleri tespit edilen 11 kişi yakalandı.

Çete üyelerinin, maddi imkânları iyi olan ve yaşları 15 ila 18 arasındaki kızlarla kurdukları arkadaşlık sonucunda ilişkiye zorlayarak gizli kamera ile görüntüledikleri ve bu görüntülerle kızlara şantaj yaparak onlardan para ve kredi kartı aldıkları öğrenildi. Ayrıca; bu kızları yine kullanarak zengin ailelerinin erkek çocukları ile de arkadaşlık kurdurup ilişkiye zorladıkları ve aynı yöntemle para sızdırdıkları da ortaya çıkarıldı. Çete üyelerinin bu yöntemi kullanırken; “Bizi polise şikâyet ederseniz bu görüntüleri ailelerinize gösteririz. O zaman siz de biz de yanarız” diyerek tehditlerde bulundukları da öne sürüldü.

Dün basın karşısına çıkarak açıklamalarda bulunan ve bu tür olayları titizlikle bizzat takip etmesi ile tanınan Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ise, uzun süren istihbari çalışmalar sonucunda çeteyi çökertmeyi başardıklarını belirterek şunları kaydetti:

“Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek, kurulan suç örgütüne üye olmak, örgüt adına suç işlemek, uyuşturucu madde temin etmek, bulundurmak, kullanmak ve ticaretini yapmak, uyuşturucu madde kullanımını kolaylaştırmak için yer temin etmek, küçük yaştaki çocuklara yönelik cinsel taciz, tehdit, cebir, darp, işkence ve yağma yapmak, usulüne aykırı boş ve tarihsiz senet imzalatarak tahsil etmek 6136 SKM suçları ile mücadele kapsamında 12 Ocak’ta yapılan eş zamanlı operasyonlarla 11 kişi yakalanmıştır.”

Çelikbilek, şahısların daha öncede bu ve benzeri suçlara karıştıklarının altını çizerek şunları kaydetti:

“Daha önce de benzeri bir çok suç kayıtları bulunan suç örgütü lideri ve üyeleri özellikle maddi durumu iyi olan ailelerin çocuklarını hedef seçiyorlar. Bu çocuklarımızı kandırarak, tehdit ya da şantaj yoluyla tuzaklarına düşürdükten sonra, bu ailelerden büyük miktarda para alıyorlar, aile üyelerinin kredi kartlarını ele geçirerek yüklü miktarda harcama yapıyorlar.

Kredi kartları incelendiğinde, takım elbise, cep telefonu LCD televizyon gibi maddi değeri yüksek eşyaları aldıkları, bu yolla borçlandırarak senet imzalattırdıkları, korkutma, sindirme ve tehdit yoluyla evlerine götürdükleri kız çocuklarına cinsel tacizde bulundukları tespit edildi. Operasyonda emeği geçen arkadaşlarımı kutluyorum.”

Çelikbilek, sözlerinin sonunda ailelere de uyarılarda bulunarak; “Özellikle maddi durumu yerinde olan ailelerimiz, çocuklarına günlük ihtiyaçlarının üzerinde para vermesinler. Yüksek limitli kredi kartları vermesinler. Yoksa çocuklarımız böyle yanlış kişilerin ağına düşüyor” ifadelerini kullandı.
Öte yandan; şahısların evlerinde yapılan aramalarda, 1 kuru sıkı tabanca, 12 kuru sıkı tabanca mermisi, 1 bıçak, 2 laptop, 2 fotoğraf makinesi, 1 bilgisayar kasası, 10 senet, 1 çek, 13 cep telefonu, 26 sim kart, 5 farklı bankalara ait kredi kartı, 3 banka hesap cüzdanı, 262 CD, 3 video kaset, 1 disket, 4 flash bellek, 3 kart okuyucu, 6 hafıza kartı, 5 farklı bankalara ait ATM dekontu, 7 fatura, 2 kol saati, 33 fotoğraf, 7 ajanda, LCD TV ve 1 albüm ele geçirildi.

Şahıslar Emniyetteki sorgularının ardından, suç unsurlarıyla birlikte bugün Adliye’ye sevk edildi. (www.kanal46.com)