Kahramanmaraş’ın Hayrullah Mahallesi Malik Ejder Caddesi üzerinde bulunan ve İbrahim Gülpak’a ait (28) G. Kuyumculuk’a beraberinde Rıfat Demir (31) ile birlikte gelen ve işyerinin önünde çıkan silahlı çatışmada Gülpak’ın sağ göğsünden silah ile vurması sonucu yaşamını yitiren Mustafa Gümüşoluk (35) cinayeti ile ilgili her iki taraftan da 4’er olmak üzere toplam 8 zanlı polisteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kent merkezinde 10 Aralık Perşembe günü öğle sıralarında meydana gelen olayda; babası Şaban Gülpak (53) ile birlikte kuyumcuda bulunan İbrahim Gülpak’ın işyerine yanına lüks otomobil alım-satımı yapan Mustafa Gümüşoluk beraberinde 2 kişi ile birlikte geldi.
Çevreden ve polisten elde edilen bilgiler ışığındaki iddiaya göre; Gülpakların lüks otomobil alım-satımı yapan galerici Gümüşoluk’un galerisine satması için bıraktığı bir jeep’in 6 bin liralık MTV ve özel plaka vergi borcunun ödenmemesi konusunda aralarında telefonda olay günü sert tartışma yaşandığı sonrasında ise saat 13 sıralarında kuyumcunun önüne gelen Gümüşoluk’un otomobilden indikten sonra çıkan tartışmada Gülpaklar tarafından tabanca ile kurşun yağmuruna tutulduğu öne sürüldü. Bu arada; vergi borcundan oluşan parayı ödemeye yanaşmadığı öne sürülen Şaban Gülpak'ın aracın satışından çok para kazandığını belirterek Gümüşoluk'tan vergi borcunu kendisinin ödemesini istediği de iddia edildi. Toplam 14 el ateş edilmesinin ardından sağ göğsüne tek kurşun isabet eden Gümüşoluk ağır şekilde yaralı olarak Yenişehir Devlet Hastanesi’ne ambulansla kaldırılırken yolda öldü.
Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne kaldırılan 31 yaşındaki Rıfat Demir’in ise kasığından ve sırtından yaralı olduğu ve sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi. Gümüşoluk’un işyerine geldiği 44 LV 595 plakalı gri renkli Mercedes otomobili kullanan şoför Ahmet Kaba (33) ise olaydan yara almadan kurtuldu.
Bu arada kentin tanınmış simalarından Mustafa Gümüşoluk’un cenazesi olayın ertesi günü Ulu Camii’de kılınan cenaze namazı sonrasında Şeyhadil Mezarlığı’nda toprağa verildi.
Kahramanmaraş’ı şoka sokan bu olayın ardından yine kentin tanınmış isimlerinden olan daha önce tavukçuluk ve galericilikte yaptığı belirtilen Gülpak’lar polis tarafından gözaltına alınırken, olayla ilgili olarak başlatılan çok yönlü soruşturma kapsamında olayla ilgili olarak her iki taraftan da 4’er olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alındı.
Baba Şaban ile oğulları İbrahim, Serdar (23) ve Samet (19) Gülpak polisteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Gülpaklarla birlikte olayda hayatını kaybeden Gümüşoluk tarafından da Ahmet Kaba ve yine Gümüşoluk Plaza’daki yağlama-yıkamada çalışan kardeşi Mustafa Kaba (25) ve Murat Saraç (24) Plaza Genel Müdürü Aziz Özçelik te polisteki ifadesinin ardından adli makamlara teslim edildi. Bu kişilerin de Gümüşoluk’un arkasından minibüs ile olay yerine geldikleri ve Gülpaklarla çıkan tartışma ve yumruklaşma sonrasında ise silahlarını çekerek ateş ettikleri bilgisine de ulaşıldı.
Öte yandan; iki taraf arasında başka alacak-verecek meselesinin ulunup-bulanmadığı da titiz bir şekilde araştırılıyor. (www.kanal46.com)


SON DAKİKA GELİŞMESİ: (Haberin eklenme tarihi ve saati: 14.12. 2009 - 11. 25 : 'Silahla kasten adam yaralama, öldürme ve silah bulundurma' suçlarından adliyeye sevk edilen toplam 8 zanlıdan 7'si tutuklanırken, Murat Saraç ise serbest bırakıldı. Bu arada olay sırasında yaralanan ve hastanede tedavisi devam eden Rıfat Demir hakkında da tutuklama kararı çıktı.)