Kahramanmaraş İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Servet Vural’ın Kahramanmaraş Belediyesi’ne geçerek Belediye Başkan yardımcılığı görevine getirileceği iddia edildi.


Belediye kaynaklarından sızdırılan bilgilere göre; şu günlerde Belediye’de kadro revizyonları nedeni ile hayli hareketlilik bulunduğu ve birçok ismin göreve gelmek istememesi nedeni ile kurum dışından isimlerin belediyeye getirilmesi yönünde hazırlıklar bulunduğu öne sürüldü.


8 Ekim 2011 cumartesi günü gerçekleştirilen ‘olaylı ve tek adaylı’ seçimde yeniden Kent Konseyi Başkanlığına getirilen Zeynep Arıkan, aynı zamanda şirket elemanı olarak Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın danışmanlığını da yürütüyor. Dün akşam riyaset makamında danışmanı Zeynep Arıkan’la fikir istişaresinde bulunduğu öne sürülen Poyraz’ın yeni bir kadro oluşturmada zorluk çekmesi üzerine kurum dışından isimleri belediyeye getirmek istediği öne sürüldü.


Bu bağlamda, Zeynep Arıkan’ın da akrabası olan ve kent kamuoyunun çok yakından tanıdığı ve aslen Siirtli bir isim Servet Vural’ın belediyeye geçirilerek Özcan Konuklar’ın yerine Fen İşleri Müdürlüğü ve Başkan Yardımcılığına getirilebileceğinin ele alındığı iddia edildi.


Bir zamanlar Kahramanmaraş Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü de yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Servet Vural’ın kendisi gibi mühendis olan eşi Sevgi Vural da halen Kahramanmaraş Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesinde görev yapıyor.


KONUKLAR’IN EKİBİ DAĞILIYOR MU?


Kent kulislerinden sızdırılan bilgilere göre ise bu aşamaya gelinmesinin perde arkasında şu iddialar ve olaylar yatıyor:


İddiaya göre; yaklaşık 5-6 kadar önce Fen İşleri Müdürü ve Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Özcan Konuklar istifa dilekçesini yazarak görevden ayrılmak istediğini söyledi. Bu olay o günlerde dışarıya sızdırılmazken güçlükle ikna edilen Konuklar görevine devam etti. Ama ilerleyen günlerde huzursuzluklar yeniden baş gösterince Başkan Poyraz ile Konuklar arasında önceki günlerde tatsız bir tartışma yaşandı.


Konuklar’ın ‘ Ben bırakıyorum’ mealini içeren sözleri üzerine Poyraz da yine iddiaya göre; “Sen bilirsin, gidersen git” dedi. Bunun üzerine Özcan Konuklar iki haftalık bir izne ayrıldı. Konuklar’a yakınlığı ile bilinen Park ve Bahçeler Müdürü Dr. Ali Rahmi Kaya da yine iddiaya göre geçen hafta sonu; “Ben bırakmak istiyorum” mealinde sözler söyleyerek istifa dilekçesini yazdı. Ancak yine araya girilmesi ve ikna edilmesi üzerine istifa dilekçesi işleme konulmazken, Kaya da kısa sürelik izne ayrıldı.


ACABA HUZURSUZLUKLARIN TEMELİNDE NE VAR?


Yine belediye kaynaklarından ve kent kulislerinden sızdırılan bilgilere göre söz konusu huzursuzlukların temelinde iddiaya göre; çok hırslı birisi olarak bilinen Zeynep Arıkan’ın belediyeye hükmedebilme isteğinin yattığı öne sürülüyor.


Belediye efsanesine ve ortaya çıkan bazı gözlemlere göre; aslen Mardinli olan Özel Kalem Müdürü Muhammet Fatih Ertaş ile Basın Yayın Müdür Vekili Mustafa Semerci’yi kendi güdümüne almayı başaran Zeynep Arıkan’ın amiyane tabirle kendisine ‘biat’ etmeyen müdürler yerine kendine yakın isimleri göreve getirebilmek için Başkan Poyraz’a ‘baskı yaparak telkinde bulunduğu’ ileri sürülüyor. Buna gerekçe olarak ta Arıkan’ın akrabası Vural’ın belediyeye geçirilmek istenmesi gösteriliyor.


ÖNCE KURUM İÇİNDEN İSİMLER ARANDI


Ali Rahmi Kaya’nın bırakmak istediği Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevine daha önce de bu makamda oturan Burhaneddin Türkkahraman getirilmek istendi. Daha önce yaptığı görevi yeniden üstlenmek istemeyen Türkkahraman, Etüd Plan Proje Müdür vekilliğine getirildi.


Bu arada halen Ulaşım Hizmetleri Müdürü olarak görev yapan Talat Özdemir’i de halk ve sosyal ilişkilerden sorumlu Başkan Yardımcısı yapmak isteyen Başkan Poyraz, ‘şimdilik’ bu isteğinden vazgeçti. Özdemir için Başkan yardımcılığı düşünen Poyraz, eğer böyle bir karar verirse Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünü ise daha önce İmar ve Şehircilik Müdür Yardımcılığı yapan Cengiz Şirikçi’ye teklif etti. Halen Ulaşım İşleri’nde şehir plancısı olarak görev yapan Şirikçi ise geçen aylarda İmar’dan alınması nedeni ile gönül kırıklığı bulunduğundan teklifi kabul etmedi. Böylece Özdemir planı beklemeye alındı.


KÜÇÜKÖNDER’E BİR GÖREV DAHA


Uzun yıllar Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü görevini yürüten ve halen Sivil Savunma uzmanı vekili olan Cahit Küçüönder, bu hareketlilik sırasında İtfaiye Müdür vekilliğine getirilirken, kurum içinden isim bulmakta zorlanan Poyraz’ın imdadına iddiaya göre Danışmanı Zeynep Arıkan yetişti.


VURAL 3 İSİMLE BİRLİKTE BELEDİYE’YE GELECEKMİŞ!


Karayolları Şubesi’nden getirilmek istenen bir isme ise sıcak bakılmadığı öne sürülürken Zeynep Arıkan’ın yönlendirme ve telkinlerini dinleyen Başkan Poyraz, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Servet Vural’ın belediye geçirilerek hem Fen İşleri’ne hem de Konuklar’ın yerine Başkan Yardımcılığına getirilmesi fikrine sıcak baktı.


Yine iddiaya göre; Servet Vural’ın belediye geçmesi halinde beraberinde Köy Hizmetleri Müdürlüğü döneminde birlikte görev yaptığı 3 ismi daha belediyeye getireceği ve bu isimlerin müdürlük koltuklarına oturtulacağı da öne sürülüyor.


Bilindiği gibi; 2004 yılında Köy Hizmetleri’nin İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği oluşturularak buraya bağlanması üzerine Müdürlük koltuğundan mecburen kalkan Servet Vural, Belediye’ye geçmek istemiş ama bunda başarılı olamamıştı. Daha sonraki dönemde Genel Sekreter olmak isteyen ve vekâleti döneminde halk arasında Bölge Hastanesi olarak bilinen 400 yataklı Yenişehir Devlet Hastanesi ek bina yapım ihalesini onaylayan isim olarak ta bilinen Servet Vural, bu isteğini de gerçekleştiremedi.


İŞTE KULİSLERE DÜŞEN SON BOMBA:


 Kulislere son düşen iddialara göre ise; birim müdürlüğü için bugünlerde isim bulmakta hayli zorlanan Poyraz’ın, halen Özal Kalem Müdürü olarak görev yapan Mardinli Ertaş’ı bir müdürlük koltuğuna kaydıracağı yerine ise Zeynep Arıkan’ı Özel Kalem Müdürlüğü görevine getirebileceği öne sürülüyor.


Buna gerekçe olarak ise; şirket elemanı olması nedeni ile hakkında ‘statü’ tartışmaları başlatılan Zeynep Arıkan’ın istisnai bir kadro olan Özal Kaleme getirilmesi ile belediye bünyesine geçirileceği ve böylece de tartışmaların önüne geçilmek istenebileceği de kulislerde konuşuluyor.


BAKALIM İLERLEYEN GÜNLERDE NELER OLACAK?


Şu anda hem Mülkiye hem de Sayıştay müfettişlerinin denetiminde bulunan Kahramanmaraş Belediyesi’nde son günlerin popüler TV dizisi ‘Muhteşem Yüzyıl’dakileri anımsatan entrika ve gelişmelerin yaşandığı iddia ediliyor.


Bakalım ilerleyen günler neler getirecek? AK Parti Teşkilatı ile milletvekilleri ve genel merkez bu planlara ne diyecek? Kahramanmaraş kamuoyu gelişmeleri büyük bir merakla bekliyor. (www.kanal46.com)