Antalya ve Adana'da düzenlenen operasyonda 10 kişi fuhuş yaptırdığı, 15 kadın da fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı.



Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 2.5 aylık teknik ve fiziki takibin ardından fuhuş yaptırdığı öne sürülen bir örgüte yönelik Antalya'da 5, Adana'da ise bir adrese eş zamanlı baskın düzenledi. 


Operasyonlarda örgüt elebaşı Ş.Ş.D. (25) ile S.K. (31), S.C. (32), M.K. (26), U.T. (24), A.T. (32), S.Ş. (36), T.A. (36), S.K. (49) ve U.K. (35) fuhuş yaptırdığı, 12'si yabancı uyruklu 15 kadın da fuhuş yaptığı iddiasıyla gözaltına alındı. 


Zanlıların iki gruba ayırdığı kadınlardan "Üst seviye" dedikleri için gecelik 800 lira, "Orta derece" şeklinde adlandırdıkları kadınlar içinse 500 lira istedikleri öne sürüldü.


7 aylık hamile ve AIDS'li çıktı


Operasyon kapsamında gözaltına alınan Gürcistan uyruklu K.K'nın 7 aylık hamile olduğu tespit edildi. Hamileliğinin üçüncü ayına kadar fuhuş yapmaya devam ettiği ileri sürülen K.K'nın gözaltına alındıktan sonra yapılan sağlık kontrolünde AIDS'li olduğu anlaşıldı. Doğacak bebeğin babası olduğu iddia edilen örgüt üyesi A.T'ye de AIDS'li olma ihtimaline karşı test yapılacağı belirtildi. 


Gözaltına alınan 10 örgüt üyesi "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve örgüt faaliyetleri kapsamında fuhuş yaptırmak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi, sağlık kontrolünden geçirilen 12 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Türk olan 3 kadın da serbest bırakıldı.



AA