Polisin, taksicilere yönelik uygulamaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e mektup göndererek, Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'i şikayet eden Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Yiğiner'e “hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.

Cumhuriyet Savcısı Metin Serhantaş'ın hazırladığı iddianamede, Yiğiner'in, 25 Ağustos 2009'da Cumhurbaşkanlığına mektup yazdığı bildirildi.

Yiğiner'in mektubunda, “Özellikle yeni göreve gelen İl Emniyet Müdürü, ülkemizin ve taksici esnafımızın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntıları göz ardı etmekte, bugüne kadar görülmemiş bir uygulamayla esnafımızı fişler gibi fotoğraflarını çektirmek ve gazetelerde yayımlamak suretiyle esnafımızı ve biz yöneticileri rencide etmektedir. Bunun yanı sıra vicdansızca cezai müeyyideler uygulayarak, esnafımızın evine ekmek götürmesine mani olmaktadır” ifadelerine yer verdiği kaydedilen iddianamede, Yiğiner'in, “kamu görevlisine, görevinden dolayı mektupla hakaret” ettiği gerekçesiyle 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

Yiğiner, iddianameyi kabul eden Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesinde yargılanacak.

Ankara Emniyet Müdürü Özdemir, mektupta yer alan ifadelerin şahsına yönelik “iftira ve hakaret” içerdiği gerekçesiyle Yiğiner hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. (Hürriyet)