Elbistan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararı uyarınca, Elbistan Belediyesi Hayvan Borsası ikinci bir emre kadar kapatıldı. 


İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyonunun 13 Kasım 2012 tarih ve 2012-3 sayılı kararı uyarınca Tepebaşı Mahallesinde büyükbaş hayvanlarda şap hastalığı tespit edilirken, hayvan ve hayvan maddelerinin mahallin dışına çıkışına izin verilmeyecek.


Elbistan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü veteriner Hekim Fatih Erbilen, hastalığın sona ereceği güne kadar karantina uygulamasının süreceğini belirterek, hayvan ve hayvan maddelerinin mahalle dışına çıkışına izin verilmeyeceğini söyledi.


Elbistan İlçe Hayvan Sağlık Zabıtası Komisyon kararı şöyle:


“İlçemiz Tepebaşı mahallesinde hastalık çıkışı olmuştur. Bu bağlamda bu mahallede kordon (karantina) uygulanmıştır. Karantina süresi son iyileşmeden sonra 15 gündür. Karantina dahilinde olan hayvan ve hayvan maddelerinin mahallin dışına çıkışı yasaklanmıştır. Belediyemize ait canlı hayvan borsası ikinci bir emre kadar kapatılmış ve borsamızda gerekli dezenfeksiyon işlemlerin yapılmasına karar verilmiştir. Hastalık çıkan bölgelerden besisi çıkmış hayvanların işletme sahiplerinin talepleri üzerine kapalı araçla Veteriner Hekim kontrolünde dezenfeksiyonu yapılarak götürülmek kaydıyla en yakın mezbahada kesimine müsaade edilmesine, mezbaha kesimi yapılan et ve et ürünlerinin ilçe dışına sevkine müsaade edilmesine karar kılınmıştır.


Elbistan Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Komisyonu’nca enfeksiyon kaynağının yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla Elbistan Belediyesi canlı hayvan borsasının 13 Kasım 2012 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar kapatılması ve bu yerler dışında yapılacak illegal hayvan satışlarının ve hareketlerinin belediye başkanlıklarınca ve kolluk kuvvetlerince önlenmesine karar verilmiştir.” (İHA)