Şırnak'ın Silopi İlçesi'ndeki Cudi Dağı'nda PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen özel hareket polisi 25 yaşındaki Yavuz Selim Arslan'ın Kahramanmaraş'ın Göksun İlçesi'ndeki babasının evinde taziyeler kabul ediliyor.


Kahramanmaraşlı şehit özel harekatçı polisin amcasının oğlu 19 yaşındaki Muhammet Fatih Arslan, kuzenini anlatırken duygu anlar yaşadı.


Kelimelerle şehit Yavuz Selim Arslan’ı anlatmaya çalışan amcasının oğlu Muhammet Fatih Arslan şunları söyledi: “Çatışma dolayısıyla telefonlarını kapatıyordu. Biz kendisi ile arada sırada görüşüyorduk. Kendisi operasyonda olduğu zaman görüşmelerimiz kısıtlı oluyordu. Bazen 5-6 gün telefonları açmadığı oluyordu. Dün (Önceki) akşam saatlerinde internette bir yazı gördük. Kahramanmaraş’ı n Göksun ilçesindeki Yavuz Selim Arslan şehit diye. Biz tabi inanamadık kendisi müdür korumasıydı operasyon için gitmediğini biliyorduk. Daha sonra birkaç yere daha sorduk emniyete müracaat ettik ancak pek bir bilgi alamadık. Bugün (dün) sabah saatlerinde amcası ve babası Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğüne gittiler ve kesin bilgiyi oradan aldılar. Naaşı bugün (dün) Diyarbakır’a teslim edilecekmiş sanırım oradan buraya da helikopter ile gelecekmiş. Ara sırada olsa telefon görüşmelerimizde bize olan sevgisinden bahsederdi. Bize ve ailesine olan düşkünlüğünü anlatırdı. Okuma azmi vardı kendisinde. Polis olmayı gerçekten istiyordu. Asker ve polis olmayı küçüklükten beri istiyordu. Ata binmeyi severdi, ders çalışmayı gerçekten severdi ve zeki bir öğrenciydi. Girdiği mülakatlarda derece ile sonuçlanmış başarıları vardı."


Şehitin 17 yaşındaki lise öğrenicisi kardeşi Kemal Arslan ise sürekli ağlayarak; “Bulacağım abi, valla bulacağım” gibi cümleler mırıldandı.


(LÜTFİ YIKAN - ÖZKAN ÖZKAN / GÖKSUN - KAHRAMANMARAŞ DHA)