Kahramanmaraş’ta Vali  Şükrü Kocatepe’nin talebi doğrultusunda İçişleri Bakanlığınca görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi Rıza Yılmaz tarafından il’de önemli yatırımlara imza atan İl Özel İdare personeline hizmet içi eğitim programı uygulanıyor.


Kamu kaynaklarının etkin, ekonomik ve verimli kullanılmasına yönelik olarak kamu personelinin yeterli ve gerekli bilgi donanımını sağlamak amacıyla 4 gün sürecek olan eğitim programında 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ikincil mevzuatı ile birlikte derinlemesine incelenecek olup, yapım işleri, mal ve hizmet alımlarında uygulamada ortaya çıkan sorunlar değerlendirilecek.


Kahramanmaraş’ta görev yapan diğer kamu kurumlarının yönetici ve personeline de açık olan eğitim programı; Vali Yardımcısı ve Genel Sekreter Vekili Servet Güngör, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Özsoy, Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Esin, Şube Müdürleri ve kamu kurum personelinin katılımıyla   24.04.2012 Salı günü  Valilik Fikret Kiraz  toplantı salonunda başladı. (www.kanal46.com)