Kahramanmaraş'taki çadır kente adı "Türkiye" olan 6 Suriyeli yaşıyor Kızına 'Türkiye' adını veren anne Muhammet: "Bize gösterilen kardeşlik ve yardımlardan çok etkilendik"


KAHRAMANMARAŞ (AA) - İSMAİL HAKKI DEMİR - Kahramanmaraş'taki çadır kentte adı "Türkiye" olan 6 Suriyeli yaşıyor.


Ülkelerindeki iç savaştan kaçan ve Türkiye'nin değişik illerinde oluşturulan kamplara yerleştirilen Suriyelilerin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Başta eğitim olmak üzere sağlık hizmetlerinden faydalanan misafirler ülkelerine dönmenin hayalini kuruyor.


Birçok Suriyeli kadın da Türkiye'de doğum yapıyor. Suriyeliler, kardeş ülkede dünyaya gelen bebeklerine genellikle Türkiye'deki yaygın isimlerden veriyor.  


Geçen yıl Kahramanmaraş'ta doğum yapan Suriyeli Hasne Muhammet de özgürlüğün timsali olması için bebeğine "Türkiye" adını koydu. Şuanda 15 aylık olan Türkiye bebek, kendilerine kuçak açan Türkiye'de özgürlügün tadını çıkarıyor.


Çadırdaki yaşıtlarıyla oyun oynayan ve yeni yüremeye başlayan Türkiye bebeğin ilk sözcükleri de "Türkiye ve baba" oldu. 


Anne Muhammet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de özgür bir şekilde yaşadıklarını ancak vatan hasretinin hiç bitmediğini söyledi.


İkisi erkek 4 çocuğu olduğunu dile getiren Muhammet, "Türkiye'ye ilk geldiğimizde bize gösterilen kardeşlik ve yardımlardan çok etkilendik. Bundan dolayı çocuğumuzun adının 'Türkiye' olmasına karar verdik. Çok şükür çocuklarım Türkiye'de özgür ve mutlular" dedi.


- İsimleri Türkiye


Bu arada yaklaşık 15 bin kişinin barındığı çadır kentte, yaşları 9 ila 65 arasında değişen 5 kadının isminin "Türkiye" olması dikkat çekiyor.


Aileleriyle yaşayan 65 yaşındaki Türkiye Rahal, 55 yaşındaki Türkiye Hatip, 9 yaşındaki Türkiye Yusuf, 50 yaşındaki Türkiye Abdullah ile 54 yaşındaki Türkiye Mahsun, Türkiye'de bulundukları için çok mutlu olduklarını belirtiyor.


Çadır kentteki okula devam eden Türkiye Yusuf ise ailesinin Türkiye'yi çok sevdiğini ifade ederek, "Zor günümüzde Türk halkı bize sahip çıktı, Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu. Türkiye Rahal de anne ve babasının Osmanlı aşığı olduğunu kaydetti. 


(AA)