Hatay'ın İskenderun ilçesine Doğu ve Güneydoğu'dan tahıl getiren kamyoncular yüklerini bir türlü boşaltamıyor.

İskenderun Liman B kapısı önünden Denizciler beldesine kadar uzun kuyruklar oluşturan kamyonların, özellikle Adana İskenderun karayolu üzerinde park etmeleri tehlike arz ediyor. Yaklaşık 3 günden beri çok sayıda kamyon İskenderun Limanı'nın önünde dizilmiş durumda bekliyor.

Dorselerindeki arpayı Liman içerisine boşaltmak için günlerce bekleyen kamyonlar adeta oluşturdukları bu görüntülerle Kuzey Irak'ı andırıyorlar.

Güneydoğu'nun hemen hemen tüm illerinden limana yük boşaltmak için gelen kamyonlar trafiği de aksatırken, İskenderun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri de çevrede tedbiri elden bırakmıyor. İhtiyaçlarını dahi karşılayamadıklarını bildiren şoförler, bu çilenin bir an önce bitmesi için yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor.

Mardin'in Derik ilçesinden arpa boşaltmak için gelen İsmail Atlı, yaşadıkları sorun ve sıkıntıları anlattı.

Yaklaşık 3 gündür limanın önünde sıra beklediğini belirten İsmail Atlı, o zamandan bu yana kadar sıranın ilerlemediğini belirterek, "Bunun gerekçesi olarak da bize kantarın bozuk olduğunu söylediler." dedi.

Sıra bekleme yüzünden araçlarının başından ayrılamadıklarını, bundan dolayı yemek dahi yiyemediklerini kaydeden Mardinli İsmail Atlı, "Seyyar satıcılar buraya geliyorlar. Sattıkları yiyeceklerinde ne kadar hijyenik bir ortamda hazırlandığını bilmiyoruz. Yani anlayacağınız perişan bir haldeyiz. İskenderunlu yetkililerimizin bizimle ilgilenmelerini, sorunlarımıza çözüm bulmalarını istiyoruz" diye konuştu. (CİHAN)