Kahramanmaraş’ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uyuşturucu operasyonunda, ıslık yöntemi ile eroin ticareti yapan şebeke çökertildi. Kahramanmaraş’ta Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun süren takipler sonucu ilginç yöntemlerle eroin ticaretini yaptığı ileri sürülen bir şebeke çökertildi. Şebeke elebaşının yanı sıra yakalanan 1'i kadın 3 zanlı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticaretini yapan suç örgütüne yönelik sürdürdüğü takip sonucu geçen ay Pınarbaşı Mahallesi 8. sokak No. 31 adresindeki bir evde düzenlediği operasyon sonucu 3 kişiyi gözaltına alırken bir miktar eroin ele geçirdi.

Zanlıların yakalanması için operasyonlarını devam ettiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şebeke lideri ve üyelerinin tamamının yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdürdü. Bu kapsamda zanlıların izini ve ikamet ettiği yerleri tespit eden ekipler, merkeze bağlı Pınarbaşı Mahallesi 8. sokak No. 31 adresine operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda uyuşturucu ticareti suçundan birçok dosyası bulunan ve aynı zamanda şebekenin lideri olduğu ileri sürülün Tuncay Kozak (28) isimli zanlı, dost hayatı yaşadığı ileri sürülen ve eroin ticaretinde yer alan Ayşegül Koçak (20) ile birlikte yakalandı. Bu zanlı ile birlikte yakalanan Ayşegül Koçak isimli bayanla beraber, H. Ş. isimli erkek şahıs ta gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramada bir miktar eroin ele geçirildi. Zanlılar, yapılan sorgularının ardından dün sabah saatlerinde güvenlik önlemleri atında adliyeye sevk edildiler. Gerçekleştirilen bu operasyonla birlikte mahalle sakinlerinin “belalı” diye tabir ettikleri, uyuşturucu ticareti yapan suç şebekesi çökertildi. Savcılıkta ifadeleri alınan şahıslardan H. Ş. isimli erkek şahıs serbest kalırken şebeke lideri olduğu ileri sürülen Tuncay Kozak (28) isimli zanlı ve dost hayatı yaşadığı ileri sürülen Ayşegül Koçak (20) isimli bayan çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MAHALLE RAHAT BİR NEFES ALDI

Pınarbaşı Mahallesi 8. sokak No. 31 adresindeki bir evde ikamet ettikleri öğrenilen Tuncay Kozak (28) isimli zanlı ve dost hayatı yaşadığı ileri sürülen Ayşegül Koçak (20) isimli bayanın mahalle sakinlerini yıllardır rahatsız ettikleri öğrenilirken mahallelinin Kahramanmaraş Valiliği’nden Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü’ne kadar birçok ilgili mercilere konuyu şikâyet ettikleri ifade edildi.

Bu arada haberleşmenin ise evin önüne gelen müşterilerin ıslık çalması ve zanlıların da pencereye çıkarak önce parayı alıp sonra da eroini vermeleri biçiminde gerçekleştiği öğrenildi. (www.kanal46.com)