Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, seçimin huzur ve güven içerisinde geçmesinin en büyük temennileri olduğunu belirterek, " Kahramanmaraş il merkezi ve ilçelerini, diğer illerle kıyasladığımız zaman bir huzur adacığı içerisinde" dedi.

Kahramanmaraş Asayiş Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı'nın üçüncüsü, Elbistan Polisevi'nde yapıldı. Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Aydın, Kahramanmaraş'ta huzur ve güvenin hakim olduğunu söyledi.

9 ilçenin emniyet müdür ve amirlerinin de katıldığı bu toplantının rutin bir toplantı olduğunu ifade eden Aydın, il merkezinde ve ilçelerde geçmiş aylarda işlenen suçlara yönelik analiz yapıldığını, emniyet tedbirlerinin nasıl alınacağı ve suçlarla nasıl mücadele edileceğine ilişkin yol haritasının çizildiğini kaydetti. Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzde bir Seçim var. Seçim atmosferi içerisinde de görevimizi yapmanın gayreti içerisindeyiz. İlimizde seçimlerin asayiş ve huzur ortamı içerisinde geçmesi en büyük temennimiz. Kahramanmaraş il merkezi ve ilçelerini, diğer illerle kıyasladığımız zaman bir huzur adacığı içerisinde olduğunu gönül rahatlığı içerisinde ifade etmek istiyorum. Burada temel etken her şeyden önce Kahramanmaraş halkının sahip olduğu kültürel değerlerdir. Suçlara karşı gerçekten vatandaşlarımızda duyarlılık vardır. Polis halk ilişkilerinde üst düzey bir ilişkinin olduğunu görüyoruz. Bütün bunlar şehrimizi huzur adacığı yapacak şekilde sosyal hayata geri dönmektedir. Temel amacımız bu huzurun daha da geliştirilerek devam etmesidir. "

"SUÇLA MÜCADELEDE EĞİTİM ÖNEMLİ"

Suçla mücadelede modern yöntemleri devreye sokmaları gerektiğini belirten Aydın, MOBESE'nin suçla mücadelede önemli olduğunu, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden MOBESE sisteminin özellikle Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde faaliyete geçmesi için ödenek istediklerini bildirdi.

Aydın, " Elbistan için 500 bin lira civarında ödenek istedik. Umarım gerek Elbistan'ın yerel kaynakları gerekse Emniyet Genel Müdürlüğümüzün katkılarıyla bu yıl sonuna kadar MOBESE burada faaliyete geçer" dedi.

Suçla mücadelede diğer önemli bir yolun eğitim olduğunu vurgulayan Aydın, halkla ilişkiler ve sosyal sorumluluk projelerinin önemine işaret etti. Aydın,

"Güvenliği sağlama yalnızca polise ait bir görev değildir. Anayasamızın ve ilgili mevzuatımızın bu konuda belediyelerimize, üniversitelerimize, Milli Eğitim camiasına, bayındırlık teşkilatımıza verdiği çok ciddi sorumluluklar var. Ama en önemlisi halkımıza verdiği ciddi sorumluluklar var" diye konuştu.

Her yıl 5 bin kişinin trafikte hayatını kaybettiğini belirten Aydın, bunun en büyük terör olduğunu, insanların trafik konusunda duyarlı olması gerektiğini ifade etti.

Elbistan Emniyet Müdürü Mehmet Adalı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Afşin Emniyet Müdürü Veysel Ateş, Göksun Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, Türkoğlu Emniyet Amiri Hanifi Özkan, Çağlayancerit Emniyet Amiri Barış Macit, Nurhak Emniyet Amiri Hasan Alpaslan Altuğ, Ekinözü Emniyet Amiri Vekili Başkomiser Ali Konanlı, İl Emniyet Müdür Yardımcıları Abdulkadir Alagöz, Hasan Basri Can, İsmail Duman, Ramazan Gülten ve Nafiz Şahin ile İl Emniyet Müdürlüğü Şube Müdürleri katıldı.

Toplantının sonunda Mehmet Adalı, İl Emniyet Müdürü Aydın'a yöresel çeşitli hediyeler verdi.