Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, kentin huzuru ve güvenliği için var olduklarını söyledi.


Aydın, ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' nedeniyle Polisevi'nde 11 Ocak’ta düzenlediği basınla sohbet toplantısında, gazetecilerin günlerini kutlayarak 2011 yılı çalışmaları hakkında da bilgiler verdi.


Asayiş olaylarında 2011 yılında bir önceki yıla göre yüzde 22'lik bir düşüşün olduğunu belirten Aydın, 2011 yılında 13 bin 334 asayiş olayının yaşandığını bunların 10 tanesinin terör, 12 bin 664'nün asayiş ve 660'sının da kaçakçılıkla ilgili olduğunu belirtti.


FAİLİ MEÇHUL BİR CİNAYET YOK


Asayiş olaylarında özellikle faili meçhul bir cinayet olayının bulunmadığını dile getiren Aydın, şöyle konuştu:


''2010 yılında 22 cinayet işlenirken 2011 yılında 15 cinayet olayı meydana gelmiştir. Bunların hepsi de çözülmüştür. Özellikle 12 yaşındaki kız çocuğu cinayetindeki başarı dünyada örnek gösterilecek bir tescilli başarı oldu. Eğer bulunamasaydı başka olaylar çıkabilirdi. Bu konuyla ilgili Kahramanmaraş kamuoyunun tepkisi belliydi ve biz bu olayı 1 günde çözerek tarihe altın harflerle yazdırdık. Onun için gece gündüz demeden Kahramanmaraş'ın huzur ve güvenliği için çalışıyoruz ve bunun için varız.''


OKUL ÖNLERİNDE RAHATLAMA OLDU


Okul önlerinde polisin yaptığı yoğun uygulamalarla da bir rahatlama meydana geldiğini ifade eden Aydın, vatandaşın huzuru ve güvenliği ve daha kaliteli hizmet yapabilme adına vatandaşın şikâyet ve taleplerini 155 başta olmak üzere kendilerine rahatlıkla iletebileceklerini dile getirdi.


Yaptıkları projelerle geleceğe yön vermeye çalıştıklarını anlatan Aydın, ''Çocukların tek isteği olan ilgiyi emniyet teşkilatı olarak çalışmalarımızla onlara verip polisin her zaman yanlarında olduklarını hissettirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda çocuklarımızın suça karışmaması içinde yoğun bir mücadele veriyoruz. Çocuk şubemiz çocuklarımızın güvenliği için yine çalışmalarını yapmaktadır. Yurtlarla ve diğer kurumlarla devamlı irtibat halinde çocuklarımızın her türlü sorunlarıyla ilgili mesaisini harcamaktadır'' diye konuştu.


Trafik denetimlerinin de yoğun olarak devam ettiğini kaydeden Aydın, 2011 yılında 22'si ölümlü, bin 377 yaralamalı olmak üzere 2 bin 556 kaza meydana geldiğini ifade etti.


 “155 POLİS İMDAT HATTINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”


155 Polis İmdat Hattı'nı çok önemsediklerini belirten Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:


''2011 yılında ''155'' hattımıza 77 bin 635 doğru, 13 bin 344 yanlış ihbar olmak üzere 90 bin 979 ihbar yapılmıştır. Yine burada 55 bin 42 vatandaşımız bilgi amaçlı, 40 bin 444 vatandaşımız da diğer taleplerinden dolayı 155 hattını aramıştır. Kahramanmaraş'ta 3 hareketli olmak üzere 21 adet MOBESE sistemimiz bulunmaktadır. Kamera sayılarımızı artırmak istiyoruz. Bunlarla ilgili yapılan çalışmalarda 7 ilçemize çıkan ödenekle kamera sistemi kuracağız. Kahramanmaraş merkezindeki kamera sayısını da artıracağız.''


Emniyet Müdürü Aydın’ın basınla sohbet toplantısına kentte görev yapan yerel ve ulusal basın mensupları katılırken, Emniyet Müdür Yardımcıları, şube müdürleri ve diğer ilgililer de hazır bulundu. (www.kanal46.com)