Kahramanmaraş Kent Konseyi Engelliler Meclisi Genel Kurulu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yapıldı.


Kahramanmaraş Kent Konseyi çatısı altında kurulan Engelliler Meclisi Olağan Genel Kurulu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapıldı.


Genel Kurul’da bir konuşma yapan Kent Konseyi Genel Sekreteri Tuncay Kazancı, Engelliler Meclisi’nin kurulma çalışmalarının 3 yıl önceden başladığına dikkat çekerek, bugün ilk genel kurulun yapıldığını söyledi.


Genel Sekreter Kazancı yaptığı konuşmada: “Daha önce kurulması beklenen Engelliler Meclisi bugün seçimlerini yapıp yeni bir meclisle kurulacak. Bu meclisi kurmakta 3 yıl geriden başladık. Bu çatı kurulduktan sonra yalnızlığımız ortadan kalkacak.


Yedi derneğin bir araya gelerek oluşturduğu mecliste engelli kardeşlerimizin isteklerini ve taleplerini alacağız” diye konuştu.


Engelliler Meclisi'nin kurulmasındaki amaçlarına da değinen Genel Sekreter Kazancı: “Amacımız Engellilerin tüm bireyler gibi sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerde yer alabilme, kendilerini ve yeteneklerini geliştirebilmelerine olanak sağlamak, eğitimlerine katkıda bulunmak, yönlendirmek, özendirmek ve yaşam kalitelerini üst düzeye çıkarabilmek ve onlara bağımsızlık kazandırabilecek çevre ile kent mimarisi sağlamaktır” dedi.


Engelliler Meclisi Başkanlığı’na Görme Engelliler Derneği’nden Av. Doğan Nurluyol seçilirken, yürütme kurulu şu isimlerden oluştu:


ENGELLİ MECLİSİ YÜRÜTME KURULU (ASİL)


1- Bünyamin Yeniceli - Türkiye Sakatlar Derneği


2- Ali Çevik - Bedensel Engelliler Derneği


3-Mustafa Çakmak -  Görme Engelliler Derneği


4-Alaaddin Bayrakçı - Ertuğrul Gazi Engelliler Spor Kulübü Derneği


5- Gülhan Mengür - Engelliler Spor Klübü Derneği


6-Ökkeş Koyunlu - Özür Yaşam Engelliler Derneği


7- Efkan Korkmaz - Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü


8- Muhammet Akif Kirişçi - İşitme Engelliler Derneği


YEDEK ÜYELER:


1- Ali Kapyapar


2- Alaaddin Kuyurcak


3- Şermin Miskan


4- Şahin Aycan


5- Gülhan Bayramoğlu


6- Avniye Cingöz


7- Muammer Gökahmetoğlu


8- Ali İyici