Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin (KKK) Genel Kurul toplantısının ileriki günlerde yapılacak olması kulisleri yavaş yavaş hareketlendirmeye başladı.


Günden güne önemi artan sivil toplum örgütleri arasında hayli saygın bir yeri bulunan Kent Konseyi’nin genel kurul toplantısının Ekim ayının ilk haftasında ‘gecikmeli’ olarak yapılması bekleniyor. Aynı zamanda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın da danışmanlığını yürütmekte olan Zeynep Arıkan, yapılacak seçimde yeniden aday olup-olmayacağı konusunda şu ana kadar herhangi bir açıklamada bulunmadı. 


Bu arada bazı çevreler ise; Kent Konseyi başkanının aynı zamanda Belediye Başkan danışmanı olmasının birtakım olumsuzluklar oluşturduğuna dikkat çekerek; “Bir koltukta iki karpuz taşınmaz. Zeynep Hanım ne kadar iyi niyetli olursa olsun, Karaozan’ın da yazdığı gibi belediye gölgesindeki Kent Konseyi Kahramanmaraş’ta güdük kalmaktadır. Hâlbuki Kent Konseylerinin o kadar çok işlevi ve görevleri var ki. Ama Kahramanmaraş’ta aylardır bir hamam konusu ile yatıyoruz, hamamla kalkıyoruz. Sanki Kent Konseyi’nin başka bir işi yok gibi. Yeter artık bu suni gündemler..Zeynep hanım belediyedeki danışmanlığına devam etmeli, Kent Konseyi’ne yeni bir başkan seçilmelidir” diye görüş ortaya koydular.


KARAOZAN ESHABİL KARADEMİR KÖŞESİNDE ŞUNLARI YAZDI:


“Kahramanmaraş’ta Kent Konseyi güdük kalıyor..


Zeynep Arıkan, Kahramanmaraş Belediye Başkanı danışmanlığı görevini başarılı şekilde yürütüyor.


Ancak; Zeynep hanımın Kahramanmaraş Kent Konseyi başkanlığı görevini de birlikte yürütmesi kendisine zarar vermeye başladı.


Büyüklerimiz; “dost acı söyler” demişler.  Dost acı söyler ama doğruyu söyler.


Ben de,  bir dost ve gazeteci-yazar olarak Zeynep Hanım ve Kahramanmaraş Kent Konseyi hakkındaki görüşlerimi açık yüreklilikle ifade ediyorum.


İlk başlarda bir avantaj gibi görünen Kent Konseyi Başkanlığı, zaman içerisinde Zeynep hanımın dezavantajı olmaya başlamıştır.


Zeynep Arıkan hanımefendi samimi duygularla Başkan danışmanlığının yanı sıra Kent Konseyi Başkanlığını da yürütmekle Kahramanmaraş’a daha fazla hizmet vereceğine inanmaktadır.


Ancak; Kent Konseyi Başkanının -şirket üzerinden- Belediye personelinden birinin olması, bu yöndeki yanlışlığını ilk başlarda göz ardı etmiştir.


Şehrin ve yaşayanlarının sorunları ve kalkınması ile ilgili sorunlarının Kahramanmaraş Belediyesi ile örtüştüğünü düşündüğümüzde, Kent Konseyi’nin Başkanının Belediye personelinden birisi olması Kent Konseyi’nin Kahramanmaraş’ta güdük kalmasına neden olmuştur.


Bu da Zeynep Arıkan Hanımefendinin ve Kahramanmaraş Kent Konseyi’nin dezavantajı olmuştur.


Örneğin; Kahramanmaraş’ta, şehrin kuzey batı tarafına yapılan ormanlık, su havzası ve rüzgâr yönünde olan Kürtül mevkiindeki çöp toplama merkezi ve akarsularımızdaki çok büyük boyuttaki kirlenme konusunda Kent konseyi’nden bu güne kadar hiçbir çalışma ve tavsiye yapılmamıştır.


Neden yapılmamaktadır, ya da yapılamamaktadır?


Çünkü her iki konu da bizatihi Kahramanmaraş Belediyesi’ni ilgilendirmektedir.


Kent konseyi Başkanı Belediye Başkanının danışmanı olursa, bu önemli konu hakkında görüş bildirmek, projeler yapmak ve gündeme getirmek, Kahramanmaraş Belediyesini sıkıştırmak olur.


Bu nedenle mi Kent Konseyi’nin gündeminde uzun zamandan beri Uzunoluk hamamının Kurtuluş Müzesi olması vardır?


Kahramanmaraş’ın kent müzesinin olmasını hepimiz canı yürekten istemekteyiz. Böyle bir Müze kurulmalıdır da.


Ancak Kahramanmaraş tabiri ile ”Ebcik kadar” çok küçük ve daracık hamamın Kurtuluş Müzesi yapılması Kahramanmaraş Kurtuluş destanına yakışmaz ve mekân çok hem de çok, çok dar gelir. (Burası olsa olsa İlk Kurşun Müzesi olabilir.)


Bu hamamın ya halka açılması, ya da kültür hamamı olar hayata geçirilmesi isabetli bir karar olmaz mı?


AKSU TV bu konuda benimle bir kısa söyleşi yaparak fikrimi sordu.


Ben de fikrimi ve görüşlerimi söyledim.


Ancak konu hakkındaki görüşlerimin makaslanmasıyla önerilerim Kahramanmaraş kamuoyuna tam olarak duyurulamamıştır.


Zeynep Arıkan kardeşim; seni seviyorum.


Başkan danışmanı olarak yaptığın çalışmaları da takdir ediyorum ancak, Kahramanmaraş Kent Konseyi güdük doğmuştur, güdük kalmaktadır ve bu nedenle de Kahramanmaraş’a olumlu katkı yapamamakta, öncelikli konular ele alınamamaktadır.


Önümüzdeki günlerde yapılacak olan genel kurulda başkanlığa yeniden aday olmamanız hem sizin hem de Kahramanmaraş’ın yararına olacaktır. (Hem de belediyenin ve Başkan Poyraz’ın…)


 Ataların boşa gitmiş lafı yoktur: Bir koltukta iki karpuz taşınmaz!


Kahramanmaraş’a hizmet noktasında hepimizin samimi olduğumuza inanıyor ve bu yazımı dikkatle okumanız ve düşünmenizi bekliyorum.


Sağlıcakla kalınız.”


HATİCE KOÇ İSMİ GÜNDEME ATILDI..


Kahramanmaraş’ın dünyaya açılan penceresi Kanal 46’nın okuyucu yorumları köşesine gönderilen bir yorumda ise Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Hatice Koç’a atıfta bulunularak şöyle denildi:


Kent konseyine Koç gibi başkan..Kahramanmaraş Kent Konseyi Başkanı madem bayan olmaya devam edecekse mevcuttan çok daha vasıflı biri olan Hatice Koç neden başkan olmasın. Hem de üniversite mezunu ve üstelik şehir plancısı. Ak Parti’den de aday adayı idi. Belediye gölgesindeki Kent Konseyi bir adım ileri gitmez kardeşim. Bunu açık olarak gördük. Poyraz bu seçim müdahil olmamalı yoksa kendi de yanar. Hem de seçimde geçen ki gibi komedilikler olmamalı harbi seçim olmalıdır. Belki böyle olursa mevcut başkan aday bile olamaz sanırım.”


ARIKAN 2 YIL ÖNCE SEÇİLMİŞTİ


Bilindiği gibi; Kent Konseyi’nin 24 Eylül 2009’da yapılması gereken ancak çoğunluk sağlanamadığı için 1 Ekim 2009’a ertelenen 5. Genel Kurulu Toplantısı’nda Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’ın danışmanı Zeynep Arıkan tek aday olarak katıldığı seçimde açık oyla Kent Konseyi Başkanı olarak seçilmişti. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde saat 10.30’da başlayan genel kurul toplantısına, 243 genel kurul delegesinden 124'ü katılmıştı.


ÖNCEKİ SEÇİMDE 13 KİŞİLİK YÜRÜTME KURULU'NA SEÇİLENLER İSE ŞÖYLEYDİ:


Yusuf Bülbül 82 oy


Tuncay Kazancı 73 oy


Yusuf Temizkan 70 oy


M. Fatih Erdoğan 70 oy


Gökhan Gökşen 67 oy


Mehmet Doboğlu 65 oy


Mustafa Taşlıyan 58 oy


H. Murat Devrek 57 oy


Abdurrahman Acer 55 oy


İbrahim Zabun 54 oy


Süleyman Erayman 52 oy


Alparslan Alkış 47 oy


Şevket Yeşilördek 44 oy (Doğan Nurluyol da 44 oy alınca kur'a sonucu Şevket Yeşilördek girdi. Bu arada Zeynep Arıkan'a ise sadece 21 oy çıkmıştı.)


BAKALIM KİM ADAY OLACAK, KİM SEÇİLECEK?


Kent Konseyi’nin genel kurulunda ise sivil toplum örgütlerinden temsilciler yer alıyor. Genel Kurul üyeleri kongrede hem yürütme kurulunu hem de başkanı seçiyor. Bakalım; Kahramanmaraş Kent Konseyi başkanlığı için kim ya da kimler aday olacak ve kim yeni başkan olarak seçilecek. (www.kanal46.com)