Kahramanmaraş - Kayseri yolu üzerinde meydana gelen ve Kahramanmaraşlı market sahipleri ile Gaziantepliler arasında ‘alacak’ meselesinden çıktığı iddia edilen tartışmanın kanlı biterek bir kişinin tabanca ile vurularak öldürüldüğü 3 kişinin de yaralandığı cinayetle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlılardan poliste işlemleri tamamlanan 8’i Adliye’ye sevk edildi.

17 Eylül Perşembe akşamı Kılavuzlu mevkiindeki Hasancıklı Köprüsü civarında meydana gelen ve Emrah Sala isimli 24 yaşındaki gencin ölümü ve 3 kişinin de yaralandığı cinayetle ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Gaziantep’te yakalanarak gözaltına alınan; Ali K. (34), Ekrem S. (39), Ahmet H. (34), Serkan S., Mehmet E. (22), Mehmet Y. (19), Kadir A. (17) ile Kahramanmaraş’tan da yaralandığı olay sonrasında tedavisi tamamlanan Mehmet İster (45) polisteki işlemlerinin ardından adli makamlara teslim edildi.

Bu arada olayda ağır yaralanan ve zanlı konumundaki Yusuf İster (38) ise hastanede tedavi edilerek gözetim altında tutulurken, olayla ilgisi olduğu gerekçesi ise 3 firari zanlının da aranmasına devam edildiği belirtildi. Firari zanlılardan birisinin olay sırasında tabanca ateşi nedeni ile hafif şekilde yaralandığı da öğrenildi.

Geniş güvenlik önlemleri altında bugün önce Yenişehir Devlet Hastanesi’ne sağlık kontrolü için götürülen zanlılar, daha sonra yine aynı cadde üzerinde bulunan ve güvenlik güçlerince tedbir alınan Adliye binasına getirildi.

OLAY NASIL OLDU?

17 Eylül akşamı saat 21 sıralarında Kayseri yolu üzerindeki Kılavuzlu mevkiinde bulunan Hasancıklı Köprüsü civarında meydana gelen olay şöyle gerçekleşti:

İddiaya göre; Tekerek yolu üzerinde market işleten 38 yaşındaki Yusuf ve 45 yaşındaki Mehmet İster kardeşlerin Gaziantep’te meyve suyu üretimi ve satışı yapan Serkan Sanlı’dan aldıkları 23 bin lira değerindeki mal borcundan kalan 7 bin liralık bakiye için yine Gaziantep’ten Emrah Sala (24) ve yakınları akşam saat 20.30 – 21.00 sıralarında markete geldi. Her iki tarafta meseleyi konuşarak çözmek amacı ile Kayseri yolu üzerindeki Kılavuzlu mevkiine gitti.

Konuşmanın tartışmaya dönüşmesi üzerine iddiaya göre; Emrah Sala yanında taşıdığı bıçakla Yusuf ve Mehmet İster’i yaraladı. Bunun üzerine Yusuf İster yanında bulunan ve başka bir kardeşi üzerine ruhsatlı olan Kırıkkale marka tabanca ile Emrah’a ateş ederek yaraladı. Mehmet İster de oğlu Yavuz İster’i (20) telefonla arayarak; “Bizi yaraladılar gelin bizi kurtarın” dedi. Yavuz İster ise olay yerine gelerek babası ile amcasını otomobille Kahramanmaraş Devlet Hastanesi’ne getirdi. Olayda ağır yaralanan Yusuf İster tedavi altına alındı. Yine tedavisi süren Mehmet İster’in ise hafif yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı.

Olay yerinde ağır yaralı bulunan Emrah Sala ise, arkadaşları tarafından otomobille Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi hastanesine bırakıldı. Emrah Sala, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kendisini hastaneye getiren ve olay yerinde bulunan arkadaşlarının ise Gaziantep’e doğru kaçtıkları bilgisine ulaşıldı.

Burada yaşamını yitiren Emrah’ın hastaneye akın eden yakınları sinir krizleri geçirirken polis ekipleri ise olası bir olaya karşı geniş güvenlik önlemleri aldı. Emrah Sala’nın cenazesi geniş güvenlik önlemi altında ambulansla Kahramanmaraş Devlet Hastanesi morguna getirildi. Cenazenin morga konulması sırasında Emrah’ın yakınları ile polis arasında kısa süreli gerginlikler yaşandı.

Polisin başlattığı çok yönlü soruşturma kapsamında İster kardeşlerin de aralarında bulunduğu 5 kişi olay gecesi gözaltına alınırken, olayla ilgisi bulunduğu öne sürüldüğü ve kaçtıkları Gaziantep’ten yakalanarak getirilen şahısların da gözaltına alındığı öğrenildi. Bununla birlikte yine olaya karıştığı öne sürülen bazı şahısların daha yakalanabilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

EMNİYET MÜDÜRÜ CUMA ALİ AYDIN’IN AÇIKLAMASI

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, son günlerde Kahramanmaraş’ta artan cinayetlerle ilgili olarak dün şu bilgileri vermişti:

“Ben iki aydır Kahramanmaraş’ta görev yapıyorum ve bu süre içerisinde çok sayıda gerek silahla gerekse de kesici aletlerle öldürme olayları oldu. Dün akşam yine bir tane oldu. Bu öldürme olaylarında şu ana kadar faili meçhulümüz yok, faillerini tespit ederek yakaladık. Adli mercilere intikal ettirildi. Dün akşamki olan olayda ise; alacaklarını tahsil etmek üzere Gaziantep’ten buraya geliyorlar. Burada aralarında tartışma çıkıyor. Tartışma sonucunda bıçakla yaralama ve silahla ateş sonucunda bir kişi ölürken, 3 kişi de yaralandı. Arkadaşların çalışması sürüyor, tamamlandığında adli makamlara çıkartacaklar. Gaziantep’ten buraya gelerek olaya karışanlar yakalandı, 2 firar var. Onların da yakalanmasına çalışılıyor. Şu anda toplam 12 gözaltı var. Yakalananların ise ifadeleri alınıyor. Daha sonra ise adli makamlara teslim edilecekler. Olayla ilgili ortaya atılan iddiaların doğruluğu ise mahkemede belli olacak. Polis üzerine düşen görevi yapıyor.” (www.kanal46.com)