Kahramanmaraş’ta kurulu bulunan Kipaş Holding, çalışanlarıyla birlikte aşure etkinliği düzenledi.

Kipaş Holding'in fabrika girişinde düzenlenen etkinliğe, Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer, Personel ve İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Kazancı ile çok sayıda çalışanı katıldı.

Fabrika girişine kurduğu kazanlarla çalışanlarına aşure dağıtan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Gümüşer, "Aşuredeki amaç insanları sıkıntılardan kurtarıp, refaha eriştirmek, rahatlığa kavuşturmak, huzur içerisinde bulunmalarını sağlamaktır. Hepimiz geldiğimiz yer itibarıyla çalışanlarımızla, ailemizle, hep birlikte bunun huzurunu yaşıyoruz." Dedi:

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı M. Hanefi Öksüz ise; Aşure'nin İslam dünyası açısından güzel bir inanç kültürü olduğunu belirterek; "Allah hepimize sağlık, mutluluk, huzur ve birlik beraberlik versin. Muharrem ayının onuncu günü aşure günüdür. Tarihte bugüne denk gelen bir çok olay vardır. Bugünlerimizi ibadetle geçirelim. Muharrem ayı, Kur'an-ı Kerim'de, kıymet verilen dört aydan biridir. Bu ayın en kıymetli gecesi de Aşure gecesidir. Allahu Teala, birçok duaları Aşure günü kabul etmiştir" dedi.

Konuşmalardan sonra çalışanlarına dağıttığı aşureyi birlikte tüketen Öksüz ve Gümüşer, Aşure etkinliğini bu yıl ilk defa düzenlediklerini, bundan sonra geleneksel hale getirip her yıl tekrar edeceklerini söylediler.

Personel ve İnsan Kaynakları Müdürü Sedat Kazancı ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: ''Muharrem ayı önemli bir ay. Tarihte pek çok hadise Muharrem ayının onuncu gününde meydana geldi. Bu ay, saygı duyulan hayır ve bereket dolu bir ay. Muharrem ayının, aşure gününün ve 1432. hicri yılın tüm Kahramanmaraş halkına, bütün Müslümanlara ve insanlık alemine huzur, bereket ve esenlikler getirmesini birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesine vesile olmasını dilediğini belirterek aşure ikramının hazırlanmasında katkısı bulunan herkese teşekkür ediyorum.''

Hazırlanan aşure, işçiler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılandı ve aşurenin oldukça lezzetli olduğu belirtildi. (Kaynak: Yerel Basın)