Gaziantep'te meydana gelen tren kazasında 9 kişi öldü, 4 kişi de yaralandı. Kazanın, düğünden dönen davetlileri taşıyan minibüsün hemzemin geçitten geçtiği sırada yük treni ile çarpışması sonucu meydana geldiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre olay saat 01.00 sıralarında, Nurdağ-İslahiye Karayolu 3. kilometresinde bulunan hemzemin geçit üzerinde yaşandı. Mehmet T. yönetimindeki 27 RV 645 plakalı minibüs, Malatya'dan İskenderun'a gitmekte olan Recayip Mehmet A. ve Ömer Faruk K. idaresindeki 53705 sefer sayılı yük treni ile çarpıştı.

Kazada yaklaşık 50 metre sürüklenen minibüsün içinde bulunan Mehmet Hanifi Çamlı, Şükrü Rüzgar, Gamze Kısacık, Murat Coşkun, Tekin Karakuş, Gül Karakuş, Hacı Karakuş, Yunus Emre Rüzgar ve Zemzem Kısacık hayatını kaybetti.

İslahiye'deki düğünden dönerken meydana gelen kazada yaralanan Asuman Rüzgar, Barış Rüzgar ve Rahime Karakuş, Gaziantep Av. Cengiz Gökçek Hastanesi'ne, Gülcan Rüzgar ise Özel Sami Konukoğlu Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu arada kazada hayatını kaybedenlerin cenazeleri, toprağa verilmek üzere Gaziantep merkeze gönderildi. Olay sonrası kazadan yara almadan kurtulan minibüs şoförü Mehmet T. ile makinistler Recayip Mehmet A. Ve Ömer Faruk K., Jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.