Konya'nın Taşkent İlçesi Balcılar Beldesi'nde özel bir vakfın kullandığı 3 katlı kız öğrenci yurdunun çökmeci sonucu meydana gelen faciada ölenlerin sayısı 17'ye çıktı. Enkaz altında 5 öğrenci daha var. Göçüğe LPG tankından sızan gaz neden oldu. Konya Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, patlamada tamamen yerle bir olan yurdun deprem ve itfaiye raporunun olmadığını söyledi.

Üniversite ve lise öğrencilerinin misafir olarak dışarıdan geldikleri diğer öğrencilerin ise belde halkının çocukları olduğu kaydediliyor. Konya'da çöken yurt binasında kalan yaklaşık 50 kişi patlamanın olduğu saatlerde namaza kalkmıştı. Çöken binadan yaralı olarak kurtulan bir kız öğrenci sabah saatlerinde namaz kılmak için yurtta kalan tüm kız öğrencilerin kalktığını ve bu sırada patlama olduğunu söyledi.

Enkaz altından çıkarılan yaralıların kimlikleri

Konya'da çöken yurt binasından yaralı olarak kurtarılanların bazılarının isimleri belirlendi.

Yaralı olan öğrencilerin isimleri şöyle:

Teslime Dağtekin

Fatma Özbaharatçi

Teslime Akcan

Asude Akdede

Meryem Özbağrıaçık

Ünzile Semerci

Cennet Tatmaz

Züleyha Kulu

Sema Kambur

Meryem Semerci

Şerife Atayer

Zehra Parlatıcı

Bakan Yazıcıoğlu: "Kur'an kursu Diyanet'in değil"

Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, Konya'da patlama sonucu çöken özel bir Kur'an kursuna ait yurt binasının, Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik ilgisinin olmadığı açıkladı.

TİKA Afrika Tarımsal Kalkınma Programı toplantısı öncesinde Konya'da patlama sonucu çöken Kur'an kursu ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yazcıoğlu, “Bana ulaşan bilgiler kursun Diyanet İşleri Başkanlığı ile hiçbir organik ilgisinin olmadığı şeklinde” dedi.

Yazıcıoğlu, bir gazetecinin yurt binasının “kaçak" olup olmadığını sorması üzerine bu konu hakkında henüz bir bilgi sahibi olmadığını, bazı yurtların derneklere ait olabildiğini ifade etti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kursu olmadığının altını çizen Yazıcıoğlu, denetim mekanizmalarının olduğunu, “yapılacak şeylerin yapılacağını” kaydetti. Yazıcıoğlu, her şeyin bir yaptırımı olduğunu da sözlerine ekledi.