29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinden 4 gün önce miting yapmak için geldiği Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinden dönüşü sırasında içinde bulunduğu helikopterin Keş Dağı'nda düşmesi sonucu yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi lideri merhum Muhsin Yazıcıoğlu ölümünün 3. yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılıyor.


Kahramanmaraş'ta ise merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma toplantısı gerçekleştirilecek.


Anma toplantısını düzenleyen Tertip Komitesi Başkanı ve aynı zamanda 25 Mart Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı olan kentin tanınmış esnaflarından Şaban Uçar; "Anma toplantımızı 25 Mart Pazar günü akşam saat 19.00'de Şekerdere Bulvarı üzerindeki Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştireceğiz. Tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi anma toplantımıza davet ediyoruz. Türk siyasetinin dik duruşlu isimlerinden merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 3. yıldönümünde minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhu şad mekanı Cennet olsun." diye konuştu.


MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR?


25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Kazadan 3 gün sonra Helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin cesedi Sisne ve Elmadağ arasındaki Şahinkaya mevkiinde bulundu.


MUHSİN YAZICIOĞLU


Yazıcıoğlu, ilk ve orta öğrenimini Şarkışla'da, üniversite eğitimini Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde yaptı. 1968'de cemiyetçilik çalışmalarına başlayan, Şarkışla'da Genç Ülkücüler Hareketi'ne katılan, üniversite eğitimi için 1972'de Ankara'ya geldikten sonra da, Ülkü Ocakları Genel Merkezi'nde görev yapmaya başlayan Yazıcıoğlu, sırasıyla; Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu. Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin de kurucu Genel Başkanı oldu.


1980 yılına kadar MHP'de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kalan Yazıcıoğlu, bu davadan herhangi bir ceza almadı.


Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı. Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi'ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi'nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.


Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992'de, "içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. Muhsin Yazıcıoğlu, 29 Ocak 1993'de, MÇP' den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi'ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu. 24 Aralık 1995'te yapılan erken genel seçimlerinde ANAP-BBP ittifakından 20. Dönem Sivas milletvekili olarak yeniden parlamentoya giren Yazıcıoğlu, 28 Şubat 1996'da ANAP'tan istifa ederek, BBP'ye döndü. 8 Ekim 2000 tarihindeki 4., 20 Temmuz 2003 tarihli 5. ve 30 Nisan 2006 tarihli 6. Olağan ve 15 Nisan 2007 tarihli 2. Olağanüstü Büyük Kurultaylarda yeniden genel başkan seçilen Yazıcıoğlu evli ve iki çocuk babasıydı. 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Sivas'tan Bağımsız Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir ve tekrardan seçimlerden önce bıraktığı BBP Genel Başkanlığına seçildi.


25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Kazadan 3 gün sonra Helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin cesedi Sisne ve Elmadağ arasındaki Şahinkaya mevkiinde bulundu.