Binevler Köle Hafız Bulvarı üzerinde atıl vaziyette bulunan alana binbir adet fidan dikerek doğaya kazandıran Kahramanmaraş Belediyesi Çamlık Bölgesindeki 500 bin metrekare alanı da park yaparak Kahramanmaraş halkının hizmetine açmayı hedefliyor.


Yeşil alanda yaptığı yatırımlarla kişi başına düşün yeşil alan miktarını 2 metrekareden yaklaşık 8 metrekareye çıkartan Kahramanmaraş Belediyesi Binevler’de atıl vaziyette bulunan alana binbir adet çeşitli cinslerde fidan dikerek Şehitlik Koru Ormanı haline getirdi.


Ağaç dikim töreninde konuşan Başkan Poyraz; “Bu mekan atıl bir şekilde bulunan çevre kirliliğinin bulunduğu bir mekandı.  Park ve Bahçe Müdürlüğümüz alanın boş olduğunu bize söyleyene kadar burası atıl kaldı.  21 Mart Orman Haftası nedeniyle ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü nedeniyle burayı yeşillendirmemiz için Park ve Bahçe Müdürlüğümüz bize teklif getirdi.  Bizde bu teklife gayet sıcak baktık. Gelip alanı gördük.  Bu alanda yapılan çalışmaların ilk adımını değişik türde çam fidanlarımızı dikerek gerçekleştireceğiz. Alanda kuracağımız şehitlik ormanı seki olacağı için her bir ağaca isim vereceğiz. Ağaçlara şehitlerimizin ismini vererek onları bu şekilde yaşatmaya çalışacağız. Bunun yanında başka bir alana ise şehitlerimize rollet yapacağız.  Ümit ediyoruz bu çalışma çevrede her kesin gıpta ile bakacağı bir çalışma olacak” diye konuştu


MAYIS AYI İÇERİSİNDE ŞAİRLER VE YAZARLAR HAFTASI DÜZENLEYECEĞİZ


Her mahalleye bir park kazandırdıktan sonra şimdi de hedefinde ikinci park olduğunu belirten Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz şöyle konuştu; “Bu yıl en büyük amaçlarımızdan bir tanesi çamlık alanında 500 bin metrekarelik büyük bir park yapmak.  Çamlık parkını bu yaz itibarı ile hayata geçirmeyi planlıyoruz. Parka şairler ve yazarlar parkı adını veriyoruz.  Mayıs ayı içerisinde Kahramanmaraş’ta Türkiye genelini kapsayan şairler ve yazarlar haftası düzenleyeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanında şair ve yazarlarımızı Kahramanmaraş’a davet edeceğiz. Burada bir hafta sürekli etkinliklerle onları ağırlayacağız. Ayrıca Mayıs ayı içerisinde Şairler ve Yazarlar parkımızın açılışını da gerçekleştireceğiz. Bunun yanında parkta şairlerimizin özgeçmişleri yer alacak.  


YEŞİL ALANLARI HER GEÇEN GÜN ARTTIRACAĞIZ


Bu alanda 1001 tane fidan diktik. Amacımız bu alanı daha da zenginleştirmek. Alanda yer alan sekilere şehitlerimizin adını vereceğiz. Böylelikle Kahramanmaraş’tan başka yerlere giderek şehit olan şehitlerimizin anılarını yaşatacağız. Hedefimiz 2 metre kare olan yeşil alan miktarını bugün 7–8 metrekareye çıkarttık. Bunu her geçen gün arttıracağız. Osmanlı’da 3. Murat döneminde Kahramanmaraş’tan sümbül soğanının tohumunu istiyorlar. Buradan 100 bin adet padişaha sümbül gidiyor. Buradan da anlaşıldığı gibi Kahramanmaraş havası, suyu ve yeşil alanı ile tertemiz pırıl pırıl olan bir mekân”


KIŞ AYLARINDA TAHRİBAT OLAN YOLLARA SIFIR ASFALT YAPACAĞIZ


Son 32 yılın en sert kışını yaşayan Kahramanmaraş’ta karla mücadele çalışmalarını daha önceden planladıklarını ve iyi bir mücadele verdiklerini dile getiren Başkan Poyraz, kış şartlarından dolayı bozulan ana arterdeki tüm yollara sıfır asfalt dökerek bu sorunu ortadan kaldıracaklarını söyledi. Başkan Poyraz; “Kahramanmaraş son yılların en sert kış şartlarını yaşamasına rağmen Belediye olarak bir zorluk yaşamadık. Karla mücadeleye her zaman hazırdık. Bundan sonra kar ve kış şartlarından dolayı yollarda meydana gelen bozuklukları tamir edeceğiz.  Bu yaz sonu itibarı ile bozuk yolumuz kalmayacak. Bunun için ne kadar bütçe ayırmamı gerekiyorsa ayıracağız. Vatandaşlarımızın arabasının geçtiği bütün yollara sıfır asfalt yapacağız.  Kışın verdiği, doğalgaz çalışmalarının verdiği, Belediyenin alt yapı çalışmalarının verdiği tahribatlar yolları kullanılamaz hala getirdi.  Bütün tahribatların bu yaz itibarı ile hepsini gidereceğiz. Hiçbir yolu bozuk bırakmayacağız. Ayrıca bozuk yolu olanlar Belediyemize ulaşabilecek. Bugüne kadar yol sıkıntısını tamamen gideremedik ama Haziran sonuna kadar şehir merkezine sıfır asfalt yapacağız.


KENTSEL DÖNÜŞÜM YASA TARASIRINI YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ


Kentsel dönüşümle ilgili kanun bu hafta içerisinde çıkacak. Biz kanunu birebir takip ediyoruz. Belediye Başkanlığı bünyesinde oluşturduğumuz 3 kişilik ekip Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne gidecekler. Fakat şuan mecliste kanunun çıkmasını bekliyoruz.  Kanun tasarısı nasıl olursa bizde ilimizde onu en iyi şekilde uygulamaya çalışacağız.”


BAŞKAN POYRAZ’A GÜNEŞ ALMAYAN EVİNİ ŞİKAYET ETTİ


Konuşmanın ardından Binevler Mahallesi sakinlerinden birinin başkandan isteği şaşkınlıkla karşılandı. Mahallede yapılan camiinin imamı olan Kamil Özdemir Başkan Poyraz’ın yanına yaklaşarak; “Başkanım evlerimiz güneş almıyor, evlerimizin güneş alması için çalışma yapmanız gerekiyor” dedi. Başkan Poyraz’ın bir anlık şaşkınlığından sonra Özdemir’in ikinci açıklaması duruma açıklık getirdi. Özdemir; “evlerimiz güneş almıyor, kentsel dönüşüm sistemi çerçevesinde evlerimiz yıkılıp yeniden yapılabilinir mi?” dedi.


Başkan Poyraz’da kentsel dönüşümün çarpık kentleşme ve depreme dayanıklı olmayan binalar için olduğunu söyledi.


Bu arada törene Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, Müftü Muhammet Gevher, Ak Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ve çok sayıda vatandaş katıldı. (M.Akkurt / Manşet)