Hatay, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta, orman köylerini kalkındırmak için 5 milyon 830 bin lira sosyal ve ekonomik destek sağlandı


Hatay, Gaziantep, Kilis ve Kahramanmaraş'ta, orman köylerini kalkındırmak için Orman Köy İlişkileri Genel Müdürlüğü (ORKÖY) tarafından 5 milyon 830 bin lira sosyal ve ekonomik destek sağlandığı bildirildi. 


Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mehmet Sabuncu, Bertiz havzasındaki köylere verilen ORKÖY desteklerinin köylülere olan katkısını yerinde inceledi.


Sabuncu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıl sonuna kadar yapılacak desteklemeler ile son 3 yılda orman köylerine 5 milyon 830 bin lira sosyal ve ekonomik destek sağlamış olacaklarını söyledi.


Orman köylerinin kalkındırılmasına yönelik faaliyetler kapsamında sosyal ve ekonomik anlamda köylerdeki yaşam standartlarını artırma adına bir takım kredi çalışmaları yaptıklarını dile getiren Sabuncu, şunları kaydetti:


"Özellikle ilimizde ekonomik anlamda süt sığırcılığı kredisini yoğun şekilde kullandırıyoruz. Sosyal olarak dam örtülüğü ve güneş enerjisi kredileri dağıtıyoruz. 2013'de yaklaşık 2,5 milyon lira kredi kullandırdık. 2014'te de ilk 7 ayda 28 köyde 688 aileye sosyal ve ekonomik kredi vermiş bulunmaktayız. 1 milyon 800 bin gerçekleşmemiz oldu. Yıl sonuna kadar 3 milyon liralık bir kredi kullandırmayı düşünüyoruz."


Sabuncu, yapılan desteklemelerle hem köylerde yaşayan insanları kalkındırarak ormana olan baskılarını azaltmak hem de ülke ekonomisine katkı oluşturmak istediklerini ve köyde yaşayan insanları korumaya ve desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.


(AA)