Kahramanmaraş'ın Ahir Dağı Kazmabağları mevkisinde dün öğlen başlayan  orman yangını söndürüldü.


Ahir Dağı Kazmabağları mevkisinde dün saat 16.00 sıralarında ormanlık alanda çıkan ve bir süre kontrol altına alındıktan sonra yeniden başlayan yangın, sabah söndürüldü.


Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Gediklili, yaptığı açıklamada, şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının dün akşam yeniden başladığını ve sabaha kadar yapılan çalışmalarla yangının söndürüldüğünü belirtti. Gediklili, yangında 32 hektar orman alanının zarar gördüğünü ifade etti.


Öte yandan yangınla ilgili olarak 'Albay' lakaplı 79 yaşındaki Tahsin Ç. adlı şahıs gözaltına alındı. Şahsın, Kazmabağları mevkisinde bir kişinin yazlık evinde kaldığı ve bahçe sulamada kullanılan hortumu birleştirmek için ateş yaktığı ve bu sırada yangının ormana sıçradığı iddia edildi.


Emniyette ifadesi alınan ve ''taksirle orman yangınına sebebiyet vermek'' suçundan adliyeye sevk edilen Tahsin Ç. cumhuriyet savcısı tarafından ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Akli dengesi yerinde olmadığı öne sürülen Tahsin Ç., polis tarafından huzurevine yerleştirildi. (www.kanal46.com)