Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesi’nde Pasaport Şubesi Hizmet Vermeye Başladı...

Pazarcık ilçesi Emniyet Müdürlüğü Pasaport Büro Amirliği 10.08.2010 tarihinde düzenlenen törenle hizmete açıldı.Açılışta bir konuşma yapan Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara ilçede yurt dışında yaşayan çok sayıda vatandaşın oluğunu söyleyerek, vatandaşların pasaport işlemlerini kendi ilçelerinde yapmalarının sevindirici olduğunu söyledi.

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın hizmetin devlet tarafından vatandaşın ayağına getirilmesinin güzel bir örneğinin yaşandığını, Pazarcık ve Çağlayancerit ilçesinde yaşayan vatandaşların il merkezine gelmeden daha yakın bir mesafede pasaport hizmetinden faydalanacaklarını söyledi. İl Emniyet Müdürü Aydın konuşmasında, “ Pazarcık Narlı İşadamları Derneği ( PANİAD) başkanı İsmail Dizlek, ilçede pasaport şubesinin açılması ile ilgili bir talepte bulundu, biz de bu talebi sayın valimize illettik. Sayın valimizin destekleri ile süreç hızlanarak pasaport şubesini hizmete açıyoruz. Pasaport şubesinin açılamasında bizlere destek olan PANİAD’a ve tüm hemşerilerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Daha sonra pasaport şubesinin açılmasında katkılarından dolayı PANİAD başkanı İsmail Dizlek’e Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, PANİAD üyesi Salman Özdal’a İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve PANİAD üyesi Ali Göçer’e İlçe Kaymakamı Ercan Öter tarafından plaket verildi. Plaket verilmesinden sonra Pasaport Büro Amirliği’nin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, Pazarcık İlçe Kaymakamı Ercan Öter, Emniyet Genel Müdürlüğü Personel Daire Başkanı Muammer Bıçak , İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Taşyürek, Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Şube Müdürleri, PANİAD Başkanı İsmail Dizlek ve üyeler, belde belediye başkanı, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Pasaport Şube’nin açılışından sonra ilçede faaliyete geçecek olan ilçe terminalini de ziyaret eden Vali Tanılır, Belediye Başkanı Kamil Dalkara’dan terminalle ilgili bilgi aldı. (Kaynak: Valilik)