Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden polis memuru Topal, memleketi Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.


KAHRAMANMARAŞ (AA) - İstanbul'un Ümraniye ilçesinde otomobilin çarpması sonucu kaldırıldığı hastanede tedavi görürken hayatını kaybeden polis memuru Kamil Topal, memleketi Elbistan ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.


Tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaşamını yitiren polis memuru Topal için Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü bahçesinde tören düzenlendi.


Kaymakam Tuncay Akkoyun, törende, halkın huzur, güven ve mutluluğu için zaman mefhumu gözetmeksizin cefakar ve fedakarca çalışan emniyet teşkilatının bir neferini son yolculuğuna uğurladıklarını söyledi. Allah yolunda dini, canı, malı, namus ve şerefi, vatan ve milleti uğrunda ölenlere şehit denildiğini hatırlatan Akkoyun, İslam'da şehitlik makamının önemli yerinin bulunduğunu kaydetti.


İlçe Emniyet Müdürü Barış Murat Başol da Allah'ın takdirine inanarak yaşayan kullar olduklarını ifade etti. Trafik kazalarının önlenmesi konusunda herkesin elinden geldiğince bir şeyler yapabileceğini vurgulayan Başol, "Bu düşünceyle ailesiyle, toplumuyla, devletimizin tüm kurumlarıyla trafik terörüne 'dur' demeliyiz. Hayatının baharında toprağa verdiğimiz aziz şehidimize, şahsım ve teşkilatım adına Allah'tan rahmet, ailesine sevdiklerine sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.


İlçe Müftüsü Abdüssamet Pat'ın yaptığı duanın ardından son kez baba ocağına getirilen polis memuru için daha sonra Hocazade caminde tören düzenlendi.


Törene Polat'ın ailesi, yakınları ile Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Doğan Belli, Jandarma Komutan Vekili Kıvanç Sağlam, daire amirleri, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken polisin ailesini yakınları teselli etti. 


Cenaze namazının ardından Topal, Hocazade Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.


Ümraniye'de Tepeüstü köprülü kavşağında 4 Nisan'da meydana gelen hasarlı trafik kazasına müdahale eden polis memuru Kamil Topal'a aynı yönde seyreden bir otomobil çarpmış, ağır yaralanan Topal, tedavi gördüğü Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 8 Nisan'da hayatını kaybetmişti.


(AA)