Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen bir operasyonda, komşu ilden getirdikleri eroini pazarlamak isteyen 8 kişi polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Tatil günü olmasına rağmen basın karşısına geçerek operasyon hakkında bilgiler veren Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, bir istihbaratı değerlendirerek, komşu Gaziantep’ten temin ettikleri uyuşturucu maddeleri Kahramanmaraş’ta pazarlamak isteyen şahısları yakalamak üzere Yeni Sanayi Sitesi kavşağında bir operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi.

Operasyon sırasında otomobilde bulunan Muharrem D., Oğuzhan D., Tuncay K. Harun Ş., Serkan Y. isimli şahıslar ile bu kişilerle bağlantılı oldukları tespit edilen Yakup K., Mehmet K., Abdurahman Ç. olmak üzere toplam 8 kişi yakalanarak göz altına alındı.

Emniyet Müdürü Çelikbilek, yakalanan şahısların üzerinde 44 gram eroin maddesi, 3 adet şırınga, 2 gram uyuşturucu kullanımı için limon tuzu, bir adet 30 cc. kullanılmaya hazır eritilmiş eroin maddesi, 3 adet uyuşturucu kullanımı için yemek kaşığı, uyuşturucu kullanımı için folyolar ve şahısların birbirleri ile irtibat kurdukları 5 adet cep telefonu ve SİM kartı ele geçirildiğini belirtti.

Çelikbilek, uyuşturucu konusunun terör kadar kötü bir olay olduğunu ve insanları zehirlemek üzere oluşan bu tür suç şebekelerine karşı operasyonların aralıksız devam edeceğini belirterek, son uyuşturucu olayını ortaya çıkaran birimlere teşekkür etti.

Kahramanmaraş’ta yakalanan ve aralarında daha önceden uyuşturucu satmak suçundan sabıkaları bulunan toplam 8 kişinin hem içici hem satıcı oldukları da belirtilerek, bu insanların tedavi edilmeleri konusunda Sağlık Müdürlüğü ile temasa geçildiği kaydedildi. Yakalanan şahısların emniyetteki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilecekleri bildirildi. (www.kanal46.tv)


Editör: TE Bilisim