Kahramanmaraş’ın tanınmış gazetecilerinden ve 16 Temmuz 2009 Perşembe akşamı tedavi gördüğü İstanbul’da vefat ederek Kahramanmaraş’ta toprağa verilen rahmetli Osman Sayın’ın vefatının üzerinden iki yılı aşkın bir zaman geçti.

Ancak Rahmetli Osman Sayın’a Mübarek Kurban Bayramı nedeni ile bayram tebriki gönderilmesi bir anda rahmetliyi yanı başımızda hissetmemize neden oldu.

Yeni oluşturulan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kahramanmaraş İl Koordinatörlüğü tarafından gönderilen bayram tebrik zarfının üzerinde; “Sayın Osman Sayın Anadolu Ajans Muhabiri Kahramanmaraş” yazıyor.

9 Kasım 2010’da postaya verilen ve üzerinde adres yazmaması nedeni ile Ajans 46 Haber Merkezi’nin de yer aldığı Emek İşhanı’na 20 Kasım’da gelen İl Koordinatörü Dr. Ömer Süha Uslu’nun imzasını taşıyan tebrik mesajında şöyle deniliyor: “Mübarek Kurban Bayramınızı tebrik eder, hayırlara vesile olmasını temenni eder, saygılar sunarım.”

Büyük ihtimalle eski bir basın listesine göre gönderildiği tahmin edilen bayram tebrik mesajı meslektaşlarına duygulu anlar yaşatırken, çok yeni bir kurumun böyle bir hatayı yapması ise eleştiri konusu oldu.

Hâlbuki Valilik Makamının resmi internet sitesindeki basın listesine bakılsaydı böyle bir hata yapılmazdı.

Yine de bizlere bayram ertesinde rahmetli ustayı hatırlattıkları için teşekkürlerimizi sunuyor ve biraz daha dikkat diyoruz. (www.kanal46.com)