Yalova seferini yapan İDO'ya ait Recep Tayyip Erdoğan Feribotu, hızla yanaştığı Yalova iskelesine çarptı. Kazada aralarında yabancıların da bulunduğu 4 yolcu çeşitli yerlerinden hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılan yolculardan ikisi tedavilerinin ardından taburcu edilirken, ikisi tedaviye alındı.

Bugün saat 10.45'te Yalova seferini gerçekleştirmek için Pendik'ten ayrılan Recep Tayyip Erdoğan Feribotu, saat 11.30 sıralarında Yalova İDO iskelesine yanaşırken, hızını ayarlamayınca iskeleye çarptı.

Çarpmanın etkisiyle sarsılan feribottaki yolcular korku ve panik yaşarken, inmek için hazırlık yapan Zeynep Özdemir (71), Göğüş Akdeniz (49), Elif Can (20) ve Rus uyruklu Natalia Federova (59) düşerek yaralandı. Ambulanslarla hastaneye kaldırılan yaralılardan Elif Can ile Natalia Federova'nın tedavilerinin ardından taburcu edildiği, diğer iki yaralının ise tedaviye alındığı açıklandı.

İDO yetkilileri kazayla ilgili açıklama yapmazken, fazla hasar görmeyen Recep Tayyip Erdoğan feribotu ise yolcularını aldıktan sonra seferine devam edip Pendik'e döndü.

Kazayla ilgili soruşturmaya Yalova Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

mynet.com