Saçaklızade Vakfı, Aşure günü nedeniyle 10 bin kişiye Aşure Tatlısı dağıttı. Merkez Çarşıbaşı ve Uncular Camisinde kurulan kazanlarla Cuma namazı sonrası vatandaşlara aşure dağıtılırken, İsrail’in saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinliler için dua edildi.

Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven, bu yıl onuncusunu düzenledikleri Geleneksel Aşure Günü Etkinlikleri ile 10 bin kişiye aşure dağıttıklarını bildirdi. Demirdöven, maksatlarının aşure yemek değil, halk arasında birlik ve beraberlik oluşturmak olduğunu belirterek; “Geleneksel aşure günümüzün bu yıl onuncusunu düzenliyoruz. Maksadımız aşure yemek değil, halkımız arasında birlik beraberlik ve dayanışma duygularını geliştirmek. Ancak bu yıl bu tatlımızı ağız tadıyla yiyemiyoruz. Çünkü Filistin’de yüzlerce masum insan katlediliyor. Bütün dünyayı bu olaya karşı daha duyarlı olmaya çağırıyor, İsrail’in saldırılarını biran önce durdurmasını istiyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Bayındırlık ve İskân İl Müdürü Mehmet Çiçek, Kahramanmaraş İl Müftüsü Bekir Gülce ve birçok davetlinin katıldığı aşure etkinliğinde, Cuma namazının ardından, Gazze’de hayatını kaybeden Filistinliler için dualar edildi, yardım kampanyası düzenlendi.

Bu arada, aşure kazanlarının başında aşure dağıtan görevliler, boyunlarına Filistin poşuları takarak tepkilerini gösterdiler. (www.kanal46.com)


YASAL UYARI: HABER METNİ İLE FOTOĞRAFLARIN BASIN-YAYIN ORGANLARI VE İNTERNET SİTELERİ TARAFINDAN 'KANAL 46' ADI KAYNAK VE MAHREÇ GÖSTERİLSE DAHİ İKTİBAS EDİLMESİ KESİNLİKLE YASAKTIR. BU YASAĞA UYMAYANLAR İDARİ VE MALİ CEZALARI PEŞİNEN KABUL ETMİŞ SAYILIRLAR. KANAL 46 BU KONUDAKİ TELİF VE YAYIN HAKLARINI SAKLI TUTAR.. KAMUOYUNA SAYGI İLE DUYURULUR...